Η Πατρίδα μας γιορτάζει την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων, από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, που ήταν το μεγάλο ξεκίνημα για την απελευθέρωση του Γένους μας, μετά από 400 και πλέον χρόνια, μιας βάρβαρης και τυραννικής σκλαβιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας τα θύματα του ελληνικού πληθυσμού, ανήλθαν πλέον σε 7ψήφιο αριθμό, αφού, μόνο κατά την περίοδο 1821-1828, στις επαναστατημένες περιοχές, μηδέ εξαιρουμένης και της Ηπείρου, οι απώλειες άγγιξαν τις 500.000 θύματα, σύμφωνα με την απογραφή που πραγματοποίησε τότε η κυβέρνηση του Ι. Καποδίστρια.
Στο μέσον, σχεδόν, αυτής της εορταστικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και τα μέλη της δημοτικής του παράταξης, επέλεξαν, με πρόσχημα την συμμετοχή του Δήμου στις επετειακές γιορτές των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας, να διοργανώσουν ένα Διεθνές Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20/6/2021 και να μην τιμήσουν όλους εκείνους, που σύσσωμο το ελληνικό έθνος, τιμά, αλλά να το αφιερώσουν στον σφαγέα ενός μεγάλου αριθμού ηρώων αγωνιστών της Επανάστασης και λυσσαλέο εχθρό, κάθε επαναστατικής προσπάθειας, στον περιβόητο Αλή πασά, με τον τίτλο, «Ο Αλή-πασάς και η εποχή του», λες και διοργανώνουν ένα επιστημονικό σεμινάριο, σε ανύποπτο χρόνο και όχι σε μια διοργάνωση, ως τιμητική προσφορά και συμμετοχή του μεγάλου και ιστορικού Δήμου Ιωαννιτών, για την Επανάσταση του 1821.
Μετά την θύελλα αντιδράσεων και τις διαμαρτυρίες των Απανταχού Σουλιωτών , η εκδήλωση ματαιώθηκε...
Και εκεί που νομίζαμε ότι η ιστορία αυτή τελείωσε...διαβάζουμε ότι:
Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνουν, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Ο Αλή πασάς και η εποχή του» στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου 2021. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Eπιτροπής «Ελλάδα 2021».
Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αποκαλυπτικό: «Κι έφκιανε κάστρα, χαντάκια, κούλιες τριγύρ δια φύλαξες…»: «Τεχνικά έργα την περίοδο του Αλή Πασά των Ιωαννίνων», «Τα Γιάννενα και ο Αλή Πασάς», «Όψεις διακυβέρνησης του Αλή Πασά», «Η παρουσία του Αλή Πασά στη Θεσσαλία και η εδραίωση της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας του», «Αλβανοί γαιοκτήμονες στη Θεσσαλία στον μακρύ 19ο αιώνα: η περίπτωση του Αλή Πασά», «Η γλώσσα… κόκαλα τσακίζει: σχέσεις ισχύος και υποτέλειας μέσα από τα έγγραφα του αρχείου Αλή πασά των Ιωαννίνων».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.