Ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας & δύο Γ.Γ σε συνέδριο του Γιάννου Παπαντωνίου...

Το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής διοργανώνει συνέδριο με θέμα “Ελλάδα: Επενδυτικές Στρατηγικές  στο Νέο Γεωπολιτικό και Ενεργειακό Περιβάλλον” στις 21 Οκτωβρίου 2021, 16.00-19.30, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΠ και πρώην Υπουργός  κ. Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε τα εξής: «Είναι η πρώτη ανοικτή εκδήλωση του ΚΕΠΠ μετά την έναρξη της πανδημίας  - με αυστηρή τήρηση, βέβαια, όλων των προβλεπόμενων όρων. Το θέμα είναι κρίσιμο για το μέλλον της χώρας μας, όχι μόνο για λόγους που αφορούν την εθνική οικονομία, αλλά και από την πλευρά της γεωπολιτικής της θέσης, λόγω των πολλαπλών διασυνδέσεων του ενεργειακού τομέα με  συνιστώσες της παγκόσμιας ισχύος».

Η άνοδος της θερμοκρασίας  του πλανήτη κατά περίπου ένα βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προ-βιομηχανικά επίπεδα έχει αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση φαινομένων όπως καταιγίδες, πλημμύρες και ξηρασίες. Χωρίς άμεση και αποτελεσματική δράση, οι επιπτώσεις αυτές μπορεί να διογκωθούν ανεξέλεγκτα...

Σημαντικές προσωπικότητες από την πανεπιστημιακή και την επιχειρηματική κοινότητα καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας θα εκθέσουν τις απόψεις τους στο συνέδριο προσπαθώντας να φωτίσουν το θέμα από διάφορες οπτικές γωνίες και να  συμβάλουν  στη χάραξη εθνικής στρατηγικής, ενταγμένης στις στοχεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και στο πλαίσιο της συζήτησης, σε διεθνές επίπεδο, των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. 



Η συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα καθώς και των Γενικών Γραμματέων  του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνου Αραβώση και κας Αλεξάνδρας Σδούκου θα συμβάλει στη διαμόρφωση  αξιόπιστου πλαισίου αναφοράς σχετικά με τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στους τομείς της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος....

 

Σχόλια