Κοινή άσκηση Αμερικανικών & Ινδικών ειδικών δυνάμεων σε εικονικές αποστολές ΟΗΕ και επιχειρήσεων Anti-Drone (βίντεο)

Η διμερής άσκηση "Yudh Abhyas" του στρατού των ΗΠΑ στην Αλάσκα με τον Ινδικό Στρατό ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, μετά από δύο εβδομάδες εκπαίδευσης πολέμου σε ψυχρό καιρό και εικονική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, με επίκεντρο μια χώρα διχασμένη μεταξύ αντίπαλων φατριών. 

Περίπου 350 Ινδοί στρατιώτες από το 7ο τάγμα, το σύνταγμα του Μαντράς, συμμετείχαν στην άσκηση μαζί με αλεξιπτωτιστές των ΗΠΑ με έδρα την Αλάσκα. Οι ινδικές δυνάμεις μπορεί ως επί το πλείστον να προέρχονται από τη νότια Ινδία, αλλά εργάζονται στα Ιμαλάια, όπου οι ινδικές και κινεζικές δυνάμεις έχουν διαπληκτιστεί για συνοριακές διαμάχες τους τελευταίους μήνες.

 

«Δεν υπάρχουν ψηλότερα, ούτε πιο απομακρυσμένα βουνά από τα Ιμαλάια, και αυτού του είδους η τεχνογνωσία στο θέμα, θα κάνει τους αλεξιπτωτιστές μας πολύ πιο ικανούς στον πόλεμο στην Αρκτική», είπε ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Jody Shouse για τους Ινδούς στρατιώτες και τους δεξιότητες που έφεραν στην άσκηση. 

Ο Shouse διοικεί την 4η Ταξιαρχία Πεζικού, την 25η Μεραρχία Πεζικού, η οποία συνεργάστηκε με τις ινδικές δυνάμεις φέτος. Η ινδική μονάδα - με το παρατσούκλι "Shandaar Saath", που σημαίνει "Μεγαλοπρεπείς Επτά" - διευθύνονταν από τον Ταξίαρχο του Ινδικού Στρατού Παράγκ Νανγκάρε.

Η άσκηση έδειξε στους δύο στρατούς ότι είναι «πολύ ισχυρότεροι και πιο αποτελεσματικοί μαζί», είπε ο Shouse. «Παρόμοια», σημείωσε ο Nangare.  

 


«Μάθαμε για τις διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ κατά τις αναπτύξεις του, ειδικά για τις ασκήσεις και τον εξοπλισμό Αντι-drone με εκρηκτικά και στον εντοπισμό και αναγνώριση drone». 

armytimes.com

Σχόλια