Δανία : Εμβολιασμένοι πάνω από 80% & άρση όλων των περιορισμών COVID-19 μετά από 548 ημέρες!


Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της Δανίας της επέτρεψε να γίνει μία από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε που άρει όλους τους εσωτερικούς περιορισμούς, μετά από 548 ημέρες με περιορισμούς
για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, η χώρα δεν θεωρεί πλέον τον COVID-19 «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια» 

"Η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν σταδιακή, αλλά από την περασμένη Παρασκευή, το ψηφιακό δελτίο - απόδειξη του εμβολιασμού - δεν απαιτείται πλέον κατά την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα, καθιστώντας το το τελευταίο μέτρο προστασίας από ιούς που πέφτει. 



Πάνω από το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών στη σκανδιναβική χώρα έχουν κάνει τις δυο δόσεις, οδηγώντας την κυβέρνηση της Δανίας να δηλώνει ότι δεν θεωρεί πλέον τον Covid-19 μια «κοινωνικά κρίσιμη» ασθένεια. 

«Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ νωρίς. Ανοίξαμε την πόρτα αλλά είπαμε επίσης ότι μπορούμε να την κλείσουμε αν χρειαστεί », δήλωσε ο Søren Riis Paludan, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Aarhus στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας. Το σημείο καμπής στη Δανία για να αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς ήρθε όταν η πλειοψηφία στην ηλικιακή ομάδα 50+ είχε κάνει και τις δύο δόσεις, είπε ο Riis Paludan. 

Ο μέσος όρος των θανάτων ανά ημέρα από κορονοιό την τελευταία εβδομάδα ήταν 1,5 

Από τις 14 Αυγούστου, η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν ήταν υποχρεωτική. Την 1η Σεπτεμβρίου, τα νυχτερινά κέντρα επαναλειτούργησαν, τα όρια στις δημόσιες συγκεντρώσεις αφαιρέθηκαν και δεν ήταν πλέον υποχρεωτικό να δείχνετε την κάρτα για να καθίσετε μέσα σε εστιατόρια, να πηγαίνετε σε αθλητικούς αγώνες, γυμναστήρια ή κομμωτήριο. 

Ωστόσο, η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα αεροδρόμια και συνιστάται στους ανθρώπους να την φορούν όταν βρίσκονται σε γιατρό, ή νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke είπε τον περασμένο μήνα ότι «η επιδημία είναι υπό έλεγχο», αλλά προειδοποίησε: «Δεν είμαστε έξω από την επιδημία» και η κυβέρνηση θα ενεργήσει όπως απαιτείται αν χρειαστεί. Ο Jens Lundgren, καθηγητής ιογενών ασθενειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ήταν «αρκετά πρόθυμη» να επαναφέρει τους περιορισμούς εάν οι λοιμώξεις εκτοξευτούν ξανά.

Σχόλια