Η νέα στρατηγική "καμικάζι drones" της Ρωσίας...(βίντεο)


Η Ρωσία επέδειξε μια νέα στρατηγική με drones στη Συρία 

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τα ρωσικά μέσα

ενημέρωσης δείχνουν ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν δοκιμάσει μικρά οπλισμένα με εκτόξευση από καταπέλτη-ή "καμικάζι drones"-στον πόλεμο στη Συρία το 2019 και το 2020. 

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα drones Lancet-3 των 25 κιλών που κατασκευάστηκαν από τη ZALA-Kalashinkov πραγματοποίησαν «δεκάδες χτυπήματα ακριβείας» με «υψηλή απόδοση». Αν και ο ρωσικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά drones επιτήρησης στην Ουκρανία και τη Συρία για τη στόχευση θανατηφόρων αεροπορικών επιθέσεων, έχει μείνει πολύ πίσω από την Κίνα , το Ισραήλ και την Τουρκία στην χρήση οπλισμένων drone και μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης (UCAV).

Ένα βίντεο δείχνει την προβολή από τη ροή βίντεο του Lancet-3 καθώς "βουτά" προς ένα φορτηγό, που φέρεται να χρησιμοποιούσε ένας τοπικός διοικητής της ομάδας ανταρτών HTS στην επαρχία Ιντλίμπ.


Η πρώτη παρουσίαση του Lancet έγινε σε έκθεση όπλων του 2019 , το Lancet έχει κυλινδρική άτρακτο με δύο αναδιπλούμενες επιφάνειες ελέγχου πτήσης σε σχήμα Χ που μπαίνουν προς τα μέσα για αποθήκευση.

Διαθέτει ηλεκτρικά τροφοδοτούμενη έλικα προώθησης δύο λεπίδων στην ουρά και μονάδα αισθητήρα στο εμπρόσθιο μέρος. 

 

Το drone που μοιάζει με πύραυλο εκσφενδονίζεται στον αέρα από ένα απλό επίγειο σύστημα καταπέλτη και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα πενήντα έως εξήντα οκτώ μίλια την ώρα. 

 

 

Ωστόσο, δεν υπάρχουν διατάξεις ανάκτησης για το Lancet-3: είναι φτιαγμένο για θανατηφόρες μονόδρομες αποστολές. 

Παρόλο που το drone μπορεί να καταχωρίσει συντεταγμένες για επίθεση, ο χειριστής του Lancet μπορεί επίσης να πετάξει για να αναζητήσει στόχους για σαράντα λεπτά και εμβέλεια 25 μιλίων. Μόλις εντοπιστεί ένας στόχος, το drone βουτάει με ταχύτητα έως και 180 μίλ/ώρα, λαμβάνοντας χειροκίνητη διόρθωση πορείας από τον χειριστή πριν εκραγεί η κεφαλή του 6,6 λιβρών.

Ρωσικά οπλισμένα drone

Το 2020, οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και εξοπλισμένες δυνάμεις στη Λιβύη, τη Συρία και την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αντιμετώπισαν μια σειρά από εκπληκτικές ήττες που οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στα χτυπήματα που πραγματοποίησαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, καθώς και ισραηλινά πυρομαχικά στην τελευταία σύγκρουση. Αυτά τα δραματικά αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης πιθανότατα θα επισπεύσουν την είσοδο της Ρωσίας σε επιχειρήσεις ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τη δεκαετία του 2020, τόσο για συστήματα τακτικού επιπέδου όπως το Lancet όσο και για UCAV υψηλότερης ικανότητας (και κόστους). 

Το Lancet-3 είναι διάδοχος ενός παλαιότερου drone με πτερύγια που αναπτύχθηκε από τη ZALA και ονομάστηκε KYB Kub (Cube), το οποίο φέρεται να δοκιμάστηκε στη Συρία το 2019. Σύμφωνα με ένα άρθρο, ο σταθμός ηλεκτρονικών και ελέγχου του Kub ήταν παρωχημένος ιδιαίτερα επειδή δεν είχε ροή βίντεο, που να επιτρέπει στον χειριστή να προσαρμόζει τη διαδρομή πτήσης τις στιγμές πριν από την πρόσκρουση. Αντίθετα, η ροή βίντεο του Lancet-3 του επιτρέπει να χειρίζεται χειροκίνητα από έναν χειριστή, για να χτυπήσει έναν κινούμενο στόχο ή να ανταποκριθεί στις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

Σχόλια