Τρία drone με εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν πάνω από την Υεμένη...(Φώτο)

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που πολεμά την ομάδα Χούτι της Υεμένης δήλωσε ότι, αναχαίτισε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Τετάρτη πάνω από την Υεμένη, μία ημέρα αφότου τα θραύσματα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που καταστράφηκε πάνω από τη Σαουδική Αραβία τραυμάτισε οκτώ και προκάλεσε ζημιές σε ένα πολιτικό αεροσκάφος. 

Τα τρία drone, που αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της Υεμένης, είχαν αποσταλεί από τους Χούτι και είχαν στόχο πολιτικούς στόχους, σύμφωνα με δηλώσεις του συνασπισμού που μεταδίδουν τα σαουδαραβικά τηλεοπτικά κανάλια Al-Arabiya και Ekhbariya. 

 

 


Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναχαίτισαν ένα drone των Χούτι, που στόχευε το Διεθνές Αεροδρόμιο Abha, σκορπώντας θραύσματα κοντά στο αεροδρόμιο στη νότια Σαουδική Αραβία, το οποίο τραυμάτισε ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε ένα αεροπλάνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν το περιστατικό του αεροδρομίου Abha, καλώντας τις αρχές Χούτι να διατηρήσουν την κατάπαυση του πυρός και να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ. 

Οι Χούτι δεν έχουν σχολιάσει τα περιστατικά που αναφέρθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, αλλά η ομάδα που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, εξαπολύει τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς τη Σαουδική Αραβία.

Σχόλια