Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν τροποποιημένα εμπορικά Κινέζικα drone για εντοπισμό και εξουδετέρωση στόχων με εκρηκτικά...

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα, έχουν δικές τους μονάδες με οπλισμένα μη επανδρωμένα

αεροσκάφη που παρακολουθούν και καταρρίπτουν «στόχους». Οι μονάδες αναπτύχθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην κοιλάδα Παντσίρ, το τελευταίο θύλακα αντίστασης στη χώρα, σύμφωνα με μια έκθεση στο "Newlines Magazine".

Η έκθεση αναφέρει ότι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Yangda YD4-1000S) «αγοράστηκαν» στην Κίνα μέσω μιας  εταιρείας "βιτρίνα" και τα λοιπά υλικά «λαθραία» στο Αφγανιστάν μέσω Πακιστάν. Οπλισμένα drone χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη των Ταλιμπάν με το Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης (NRF), με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ και τον ιδρυτή του NRF Αχμάντ Μασούντ. Αρχικά τα drone είχαν "χρεωθεί" στο Πακιστάν, τώρα προέκυψε ότι η ομάδα των ανταρτών κατάφερε να μετατρέψει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για ψεκασμό με φυτοφάρμακα σε οπλισμένα UAV. Το πρώτο drone αναφέρεται ότι κόστισε στους Ταλιμπάν περίπου 60.000 δολάρια. 

Οι μηχανικοί των Ταλιμπάν στη συνέχεια το τροποποίησαν τα κινέζικα drone αντικαθιστώντας τα υλικά για ψεκασμό λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων με μια αυτοσχέδια κατασκευή φορτίου εκρηκτικών.

 «Το drone δημιουργήθηκε για να ελέγχεται κατά την πτήση χρησιμοποιώντας συνδυασμό φορητών υπολογιστών και smartphone που ήταν συνδεδεμένα στο διαδίκτυο μέσω φορητού δορυφορικού τερματικού», αναφέρεται στην έκθεση. Οι μονάδες των drone με έδρα τη βόρεια επαρχία Κουντούζ, είναι μια ομάδα μηχανικών που έγιναν μαχητές και τους ανατέθηκε να παρακολουθούν και να δολοφονούν αξιωματούχους της αφγανικής κυβέρνησης στο βορρά.

 

Η έκθεση ανέφερε ότι μετά από αρκετές δοκιμαστικές επιθέσεις σε σημεία ελέγχου των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, η πρώτη μεγάλη επιχείρηση των Ταλιμπάν με το νέο drone έγινε στην Κουντούζ την 1η Νοεμβρίου 2020, όταν σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις σωματοφύλακες ενός επαρχιακού κυβερνήτη ενώ έπαιζαν βόλεϊ... Είναι ενδιαφέρον ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν την ικανότητα επίθεσης των Ταλιμπάν με drone. 

Το περιοδικό ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν τον Φεβ.2021, ήθελαν να χρησιμοποιήσουν drone για να χτυπήσουν Αμερικανούς στρατιώτες, αλλά η επιχείρηση διακόπηκε... «Οι αμερικανικές υπηρεσίες εντόπισαν το drone και κατήγγειλαν το περιστατικό στο πολιτικό γραφείο των Ταλιμπάν στο Κατάρ, σημειώνοντας ότι  παραβίαζε τους όρους της εθνικής συμφωνίας αποχώρησης που η κυβέρνηση Τραμπ συνήψε με τους Ταλιμπάν τον Φεβρουάριο του 2020 ».

exomatiakaivlepo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.