Αμερικανοί κατέρριψαν δυο drone του Ιράν κατά την διάρκεια επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ...

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε το Σάββατο δύο ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στο υπό έλεγχο Κούρδων αεροδρόμιο Ερμπίλ στο Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι άμυνας. 

Η καθυστερημένη επίθεση στην 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου δεν είχε καμία αναφορά για θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ. "Κάθε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του Ιράκ, του KRI και του συνασπισμού υπονομεύει την εξουσία των ιρακινών θεσμών, το κράτος δικαίου και την εθνική κυριαρχία του Ιράκ", ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της επιχείρησης Inherent Resolve, ο συνταγματάρχης Wayne Marotto. «Αυτές οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων και των δυνάμεων -εταίρων από το ISF, Πεσμεργκά και τον συνασπισμό». Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από το αμερικανικό σύστημα πυροβολικού, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο Fox News. 

Αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ, το οποίο έχει υποστεί πρόσφατες επιθέσεις από ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν. Τον Φεβρουάριο, ένας εργολάβος σκοτώθηκε μετά από ρίψη τουλάχιστον τριών ρουκετών που έπεσαν κοντά στη στρατιωτική βάση. 

Η επίθεση στο Ιράκ σηματοδοτεί την πρώτη σε περίπου δύο μήνες από τις 8 Ιουλίου, όταν ρουκέτες έπληξαν περιοχή εντός και γύρω από την Πράσινη Ζώνη στην ιρακινή πρωτεύουσα της Βαγδάτης, όπου στεγάζεται η πρεσβεία των ΗΠΑ. Υπήρξαν υλικές ζημιές και αναφέρθηκαν τραυματισμοί δύο Αμερικανών στρατιωτικών. 

Περίπου 2.500 στρατιώτες παραμένουν στο Ιράκ και περίπου 900 στρατιώτες στη γειτονική Συρία για να διατηρήσουν την παρουσία τους ενάντια στις επιχειρήσεις του ISIS στην περιοχή.

Σχόλια