Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Μπράβο στον Κώστα Τσιάρα που μας διαβάζει & θα επαναφέρει ως ποινικό αδίκημα την παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο

Την επαναφορά του άρθρου που ίσχυε μέχρι Ιουν. 2019 και ΔΕΝ επανήλθε με τον 4637/2019 "Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονοµίας και συναφείς διατάξεις" Νοε. 2019 και αντιμετώπιζε ως ποινικό αδίκημα την παράνομη αλιεία των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης ανάμεσα στις αλλαγές που τίθενται προς δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται και η επαναφορά του αδικήματος της αλιείας σε χωρικά ύδατα ενώ παράλληλα αυστηροποιείται η προβλεπόμενη ποινή.

Σας θυμίζουμε τι αποκαλύψαμε χθες Ας σταματήσουν οι δικαιολογίες για τους τούρκους ψαράδες & να εφαρμοσθεί το δίκαιο της θάλασσας (Ν 2321/1995) που προβλέπει ανακρίσεις & συλλήψεις ...

" Συμπερασματικά με το "νέο" ΠΚ Ν. 4619/2019 (Α 95), Ιουν. 2019, καταργήθηκε το άρθρο 401 που προέβλεπε ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μηνών σε παράνομους αλιείς...
Το εν λόγω άρθρο του ΠΚ που καταργήθηκε με τον νέο ΠΚ, Ν. 4619/2019 (Α 95), Ιουν. 2019, ΔΕΝ επανήλθε με τον Νόμο 4637/2019 "Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονοµίας και συναφείς διατάξεις", Νοε. 2019.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα διαλαμβανόμενα στα άρθρα 19 & 27 του Ν 2321/1995 (Κύρωση Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας), που είναι σε ισχύ και με δεδομένο ότι, υπάρχει έτοιμο το νομικό πλαίσιο βασισμένο στο δίκαιο της θάλασσας, μέσα σε πέντε λεπτά η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε λύσει το θέμα με σχετική τροπολογία."

Μπράβο στον Κώστα Τσιάρα που μας διαβάζει & θα επαναφέρει ως ποινικό αδίκημα την παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.