Ο Ελπιδοφόρος στο πλευρό του Ερντογάν για τα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”: Αρνήθηκαν οι μεγάλες εβραϊκές οργανώσεις ...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», στη Νέα Υόρκη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, δήλωσε διπλωματική πηγή στην ιστοσελίδας Hellas Journal.

Μέχρι τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και εκφράζεται η ελπίδα ότι θα επικρατήσουν οι “σοβαροί” σύμβουλοι του και θα τον αποτρέψουν, για να μην παραστεί στην εκδήλωση, στο πλευρό του Ερντογάν.

Ο τελευταίος έρχεται ειδικά στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια, και λόγω αυτής της εξέλιξης θα προσφωνήσει και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που ξεκινά την Τρίτη, στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού.

Η απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου να αποδεχθεί την πρόσκληση του Ερντογάν έχει προκαλέσει οργή στην Ομογένεια. Στέλεχος οργάνωσης που ασχολείται με την προώθηση των εθνικών θεμάτων στην Ουάσιγκτον, μας είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος χαλά ότι κτίζουμε», διότι η τουρκική πρεσβεία τον χρησιμοποιεί στις επαφές της με το Κογκρέσο.

Την ίδια στιγμή, όπως πληροφορήθηκε η ιστοσελίδα μας, οι τρεις μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις, απέρριψαν την πρόσκληση του Ερντογάν για συνάντηση.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, έσπευσε να δικαιολογήσει την άρνηση των Εβραιομερικανών, να συναντήσουν τον αντισημίτη Ερντογάν, λόγω της εβραϊκής εορτής (Sukkot), όπως αναφέρεται σε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου αποδέχθηκαν μικρές και ασήμαντες εβραϊκές οργανώσεις, αλλά απουσιάζουν τα τρανταχτά ονόματα του Εβραϊκού Λόμπι, το AIPAC, το AJC και το World Jewish Congress.

Η σχέση του Εβραϊκού Λόμπι με τους Τούρκους βρίσκεται στο ναδίρ. Αντίθετα διατηρεί εξαιρετική σχέση συνεργασίας με τους ακτιβιστές της Ελληνικής Ομογένειας.

Δυστυχώς, ο κ. Ελπιδοφόρος επέλεξε -ακόμη μία φορά- να προκαλέσει τα πατριωτικά αισθήματα της Ομογένειας και να παραστεί σε μία φιέστα του Ερντογάν, τη στιγμή που απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Μόλις προχθές επιχείρησε να αμφισβητήσει και την …Κρήτη, ενώ όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζει μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ της Κύπρου και ειδικά στην Αμμόχωστο.

Όλες αυτές οι άθλιες πράξεις της Τουρκίας είναι προφανώς «ψιλά» γράμματα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο οποίος τηρεί μία απαράδεκτη τακτική για να εξευμενίσει τον Ερντογάν, πιστεύοντας προφανώς ότι από κοινού με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα τον βοηθήσουν να εκλεγεί Οικουμενικός Πατριάρχης στο μέλλον.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ξεχνά επίσης ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στην πεντάδα των αυταρχικών ηγετών που παραβιάζουν ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, στην κατεχόμενη Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν πληροφορίες για τα σχέδια του κ. Ελπιδοφόρου, που δεν μεταφέρουμε μέσω της ιστοσελίδας μας, μέχρι να τα επιβεβαιώσουμε, καθώς αφορούν τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αλλά, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι για το Φανάρι θα αναμετρηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, η οποία, όμως, υποστηρίζεται από τον Ερντογάν, στην προσπάθεια του να ελέγξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σημειώνουμε επίσης ότι με επιμονή του κ. Ελπιδοφόρου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν έλαβε υπόψη ότι λόγω της πανδημίας ο κίνδυνος για την υγεία του κ. Βαρθολομαίου είναι πολύ μεγάλος.

Σημαντικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες δεν συμφωνούν με τον κ. Ελπιδοφόρο και ελπίζουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιλέξει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον ερχόμενο Ιούλιο, όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μειωθεί ο κίνδυνος για την υγεία του.

hellasjournal.com

Σχόλια