Οι Κούρδοι της Συρίας αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από ΗΠΑ και Ρωσία μετά τις φονικές τουρκικές επιθέσεις...

Η Τουρκία ενέτεινε πρόσφατα τις επιθέσεις της κατά των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), το κύριο συστατικό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στη Συρία. 

Οι SDF είχαν ηγηθεί των μαχών κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS) στη Συρία, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Στις 23 Αυγούστου, ένας στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα στρατιωτικό όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά στη δυτική είσοδο της πόλης Qamishli, στην πύλη ενός ιατρικού κέντρου κοντά στο χωριό Himo. Ανέφερε ότι η επίθεση είχε θύματα, αλλά δεν αποκάλυψε ούτε τον αριθμό ούτε την κατάσταση της υγείας τους. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε έναν πολιτικό ηγέτη στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας υπό την ηγεσία των Κούρδων. 

Στις 21 Αυγούστου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε έναν εξέχοντα ηγέτη του YPG, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού χτυπήθηκε μαζί με τον σύντροφό του στον οδικό κόμβο Ali Faro που συνδέει την πόλη Qamishli με την πόλη Amuda. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι ο Κούρδος ηγέτης ήταν ιρανικής ιθαγένειας. Την ίδια μέρα, ένα άλλο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε ένα αυτοκίνητο στο αγρόκτημα Sofian νότια της πόλης Ayn al-Arab (Kobani) στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, το οποίο οδήγησε σε υλικές ζημιές χωρίς αναφορές για θύματα. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε στις 20 Αυγούστου τη δολοφονία εννέα μελών των δυνάμεων SDF, από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε την έδρα του Γραφείου Στρατιωτικών Σχέσεων του Στρατιωτικού Συμβουλίου Ταλ Ταμάρ, όπου οι στρατιωτικοί ηγέτες πραγματοποιούσαν συνάντηση. Η Γενική Διοίκηση των SDF ανέφερε σε μια δήλωση ότι «Συνεχίζουμε, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις επιθέσεις της κατοχής

Στις 19 Αυγούστου, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε θέσεις YPG στην επαρχία Χασάκα της Συρίας, σκοτώνοντας έναν αριθμό διοικητών του YPG. Οι τουρκικές επιδρομές στοχοποίησαν επίσης αρκετές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του Στρατιωτικού Συμβουλίου Ταλ Ταμάρ, όπου σκοτώθηκαν τρεις Κούρδοι διοικητές. 

Αυτή η βάναυση τουρκική επίθεση που οδήγησε στο μαρτύριο αυτών των αγαπητών διοικητών και αγωνιστών δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο απολογισμός θα είναι σκληρός ». Η δήλωση αφορούσε στις τουρκικές επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία διοικητών και επέκρινε τη σιωπή της Ουάσινγκτον και της Μόσχας σχετικά με αυτές τις επιθέσεις. 

Ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος τόνισε ότι «η σιωπή και η διφορούμενη θέση των εγγυητών κρατών της κατάπαυσης του πυρός, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, ενθαρρύνουν το τουρκικό κράτος να εντείνει τις επιθέσεις του. Τους υπενθυμίζουμε τις ευθύνες τους και τους καλούμε να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους ».

Σχόλια