Οι ταλιμπάν σε συζητήσεις με Κατάρ και τουρκία για την διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ...


Τώρα που ο αμερικανικός στρατός αποσύρθηκε πλήρως από το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν βρίσκονται σε συζητήσεις με το Κατάρ και την Τουρκία για τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ. 

Οι συνομιλίες αποσκοπούν στην ασφάλεια του αεροδρομίου το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να φύγουν από το Αφγανιστάν να το κάνουν χρησιμοποιώντας εμπορικές πτήσεις, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ λε Ντριανσάιντ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France Info στις 31 Αυγούστου 2021. «Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την ασφάλεια του αεροδρομίου πρέπει να εφαρμοστεί. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες με Κατάρ και  Τούρκους για τη διαχείριση του αεροδρομίου. Πρέπει να απαιτήσουμε ότι η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι ασφαλής », είπε ο Le Drian. Το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι προς το παρόν χωρίς υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αφού το τελευταίο στρατιωτικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών αναχώρησε από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου 2021, σηματοδοτώντας το τέλος της εκκένωσης από τη χώρα.

Σχόλια