Πολιτεία Πενσυλβάνια : 97% των θανάτων από COVID-19, 95% των νοσηλειών & 94% των κρουσμάτων είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων

09/14/2021

Lancaster, PA -Η έκθεση του Υπουργείου Υγείας της Πενσυλβάνια σχετικά με τις περιπτώσεις μετά τον

εμβολιασμό COVID-19, κοινώς γνωστές ως «breakthrough cases», δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, νοσηλείες και θάνατοι στην πολιτεία είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων. 

«Με σχεδόν επτά εκατομμύρια εμβολιασμένους από την Πενσυλβανία, τα δεδομένα καθιστούν σαφές: τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών από τον COVID-19», δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Άλισον Μπιμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Penn Medicine Lancaster General Hospital's Suburban Περίπτερο. 

«Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που σχετίζονται με τον COVID-19, οι νοσηλείες και οι θάνατοι στην Πενσυλβάνια συνέβησαν σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί», είπε. «Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα δείχνουν ότι σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους, οι πλήρως εμβολιασμένοι Πενσυλβανίοι έχουν επτά φορές λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον COVID-19 και οκτώ φορές λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από τον COVID-19». 

Ο Γενικός Κλινικός Διευθυντής του Penn Medicine Lancaster General Hospital Δρ. Michael Ripchinski συμφωνεί. «Παρόλο που η μάσκα και η κοινωνική αποστασιοποίηση θα συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης και μετάδοσης του COVID-19, τα εμβόλια είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας των ευάλωτων ατόμων συμπεριλαμβανομένων των ανοσοκατεσταλμένων και των παιδιών μας που είναι πολύ μικρά για να κάνουν το εμβόλιο. "

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ορίζουν τις περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό ως άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν βρεθεί θετικά στον COVID-19 περισσότερο από 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της πλήρους σειράς εμβολιασμού μιας δόσης ή δύο δόσεων. 

Η σημερινή διαδικτυακή έκθεση δείχνει ότι από τον Ιανουάριο του 2021:

  • Το 97 % των θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19 ήταν σε μη εμβολιασμένα ή μη πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Μεταξύ συνολικά 6.472 θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19 που εντοπίστηκαν στην Πενσυλβάνια το 2021, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν 213, ή 3%, εντοπισμένους θανάτους εμβολιασμένων. Η συσσωρευμένη συχνότητα θανάτου μεταξύ των μη εμβολιασμένων και μη πλήρως εμβολιασμένων ήταν 7,9 φορές υψηλότερη από τη συχνότητα θανάτου μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων. 
  • Το 95 % των αναφερόμενων νοσηλειών με COVID-19 ως κύρια διάγνωση/αιτία εισαγωγής ήταν σε μη εμβολιασμένα ή μη πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Μεταξύ συνολικά 34.468 νοσηλειών με COVID-19 ως κύρια διάγνωση/αιτία εισαγωγής που αναφέρθηκαν στην Πενσυλβάνια, 1.820 αναφέρθηκαν ότι συνέβησαν σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα. Αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν δεδομένα από το 55 % όλων των νοσοκομείων και το 69 % των νοσοκομείων ΜΕΘ στην Πενσυλβάνια, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80 % των κλινών ΜΕΘ στην πολιτεία. 
  • Το 94 % των αναφερόμενων περιπτώσεων COVID-19 ήταν σε μη εμβολιασμένα ή μη πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Μεταξύ συνολικά 639.729 θετικών κρουσμάτων, έχουν εντοπιστεί 35.389, ή έξι τοις εκατό, περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό. Η συσσωρευμένη συχνότητα εμφάνισης των μη εμβολιασμένων και μη πλήρως εμβολιασμένων ήταν 7,1 φορές υψηλότερη από τη συχνότητα εμφάνισης μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων.

"Αυτό σημαίνει ότι το 97 % των θανάτων που αναφέρθηκαν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν σε μη εμβολιασμένα ή μη πλήρως εμβολιασμένα άτομα", δήλωσε ο Beam. 

"Αυτά τα δεδομένα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα εμβόλια είναι το καλύτερο εργαλείο μας για να προστατευτούμε από τον ιό, να κρατήσουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν στα σχολεία, να διατηρούμε το προσωπικό μας προσωπικά και να προωθούμε την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη", είπε. «Κάθε άτομο που επιλέγει να εμβολιαστεί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να περάσουμε την πανδημία».

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Πενσυλβάνια αυξάνεται σε περισσότερα από 3.000 την ημέρα, οι γιατροί σε πολλά νοσοκομεία σε όλη την πολιτεία άρχισαν πρόσφατα να συζητούν δημόσια τον αριθμό των ασθενών στις εγκαταστάσεις τους.  

 «Οι εμβολιασμένοι ασθενείς συνήθως δεν αναπτύσσουν σοβαρό COVID-19 ή δεν χρειάζονται εντατική φροντίδα. Ωστόσο, περίπου οι μισοί από τους μη εμβολιασμένους ασθενείς με COVID-19 χρειάζονται εντατική φροντίδα, σε σύγκριση με λιγότερο από το ένα τέταρτο κατά τις προηγούμενες εξάρσεις ».  

"Τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε 19 φορές περισσότερους μη εμβολιασμένους ασθενείς ηλικίας 50 ετών και νεότερους να εισάγονται στα νοσοκομεία της UPMC σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους ασθενείς", δήλωσε ο Δρ Donald Yealy, επικεφαλής ιατρός στο UPMC. «Ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας αυτή τη στιγμή. Η επείγουσα παράκλησή μας είναι όλοι όσοι έχουν δικαίωμα να κάνουν ένα εμβόλιο. "

Εκτός από την εισροή ασθενών με COVID-19, ο Δρ Τζον Γουίλιαμς, επικεφαλής του τμήματος παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο UPMC Children's Hospital του Πίτσμπουργκ, ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου της UPMC: «Βλέπουμε αύξηση των εξωτερικών παιδιατρικών παθήσεων COVID- 19 περιπτώσεις σε κλινικές και τμήματα έκτακτης ανάγκης και αύξηση των παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία λόγω του COVID-19 Αυτά τα μικρά παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ». Σημείωσε ότι, «Σε κράτη όπου τα εμβόλια είναι χαμηλά, οι νοσηλείες των παιδιών είναι τέσσερις φορές υψηλότερες από ότι στις πολιτείες όπου ο εμβολιασμός των παιδιών είναι υψηλός. Ευτυχώς, ξέρουμε πώς να κρατάμε τα παιδιά ασφαλή: μάσκα, εμβολιασμός για όλους άνω των 12 ετών και δοκιμές ».

"Ελπίζω πραγματικά ότι αυτά τα δεδομένα ενθαρρύνουν όλους όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να μιλήσουν στο γιατρό τους για να κάνουν το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους", δήλωσε ο Δρ Μπιμ.

media.pa.gov

Τα δεδομένα της μελέτης στη διεύθυνση: PA Post-Vaccination Data .

Σχόλια