Ο κ. Δημήτριος Γάκης (MD) δεν είναι κατά όλων των εμβολίων κορονοϊού...Απλά είναι υπέρ του Sputnik V !

26/11/2020

Ασφαλές και αποτελεσματικό χαρακτηρίζει ο γιατρός-χειρουργός Δημήτρης Γάκης το ρωσικό

εμβόλιο Sputnik V χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και ακατανόητη τη στάση της ΕΕ να μην το προμηθευτούμε. Μάλιστα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι περισσότερο ασφαλές, καθώς είναι συμβατικού τύπου σε σχέση με τα άλλα που είναι γενετικού τύπου.


Σύμφωνα με τον MD γιατρό-χειρουργό Δημήτρη Γάκη, ο οποίος υπήρξε διευθυντής στην κλινική μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» όπου είχε δημιουργήσει και την πρώτη μονάδα αντιμετώπισης λοιμώξεων, η άρνηση της Ε.Ε. έναντι του ασφαλούς και αποτελεσματικού ρωσικού εμβολίου Sputnik V «είναι ακατανόητη».

«Ως οπαδός της Ιπποκρατικής Ιατρικής, αδιαφορώ για την προέλευση του εμβολίου. Με ενδιαφέρει πρώτιστα η ασφάλεια, μετά η αποτελεσματικότητα, μετά το κόστος και καθόλου το αν προέρχεται από τις ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία. Θα προτιμούσα, βέβαια ένα ελληνικό» είπε και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να κατανοήσω πως η Κομισιόν δεν συμπεριλαμβάνει στα υπό μελλοντική προμήθεια και το ρωσικό εμβόλιo (Sputniκ V) που είναι παραδοσιακής τεχνολογίας (όχι με γενετικό υλικό) και η δημοσιευθείσα μελέτη στο Lancet δείχνει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

.....

«Θεωρώ αδιανόητη, για την ανοιχτόμυαλη Ευρώπη, την απειλή που εκτόξευσε κατά της Ουγγαρίας για κυρώσεις, αν προμηθευτεί το συμβατικού τύπου, εμβόλιο Sputnik V. Πρόκειται για ανόητη ενέργεια που εκτός των άλλων γεμίζει με καχυποψία τους πολέμιους των εμβολίων και συμβάλλει εκ προοιμίου, στην αποτυχία οιουδήποτε προγράμματος εμβολιασμού» τόνισε.

sputniknews.gr

29/11/2020


Θέμα ένατο: Ως οπαδός της Ιπποκρατικής Ιατρικής, αδιαφορώ για την προέλευση του εμβολίου. Με ενδιαφέρει πρώτιστα η ασφάλεια, μετά η αποτελεσματικότητα, μετά το κόστος και καθόλου το αν προέρχεται από τις ΗΠΑ, Κίνα Ρωσία. Θα προτιμούσα , βέβαια ένα Ελληνικό.

Θέμα δέκατο: Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να κατανοήσω πως η Κομισιόν δεν συμπεριλαμβάνει στα υπό μελλοντική προμήθεια και το Ρωσικό εμβόλιo (Sputnic V) που είναι παραδοσιακής τεχνολογίας (όχι με γενετικό υλικό) και η δημοσιευθείσα μελέτη στο Lancet δείχνει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Επίσης παρόμοιο ειναι και το Κινεζικό (Sinovac) το οποίο εξασφάλισε η Τουρκία που θα αρχίσει σύντομα τους εμβολιασμούς Στρατού , Νοσοκομειακών κλπ).
Θέμα ενδέκατο και σημαντικότερο: Θεωρώ αδιανόητη, για την ανοιχτόμυαλη Ευρώπη, την απειλή που εκτόξευσε κατά της Ουγγαρίας για κυρώσεις, αν προμηθευτεί το συμβατικού τύπου, εμβόλιο Sputnic V. Πρόκειται για ανόητη ενέργεια που εκτός των άλλων γεμίζει με καχυποψία τους πολέμιους των εμβολίων και συμβάλλει εκ προοιμίου, στην αποτυχία οιουδήποτε προγράμματος εμβολιασμού…
 

5/2/2021

"Πρώην διοικητής ΑΧΕΠΑ: Το Sputnik V αποδεικνύεται ότι είναι ένα πολύ έξυπνα σχεδιασμένο εμβόλιο"


Οι δύο διαφορετικοί τύποι ανθρώπινου αδενοϊού που χρησιμοποιούνται στην 1η και 2η δόση του εμβολίου Sputnik V το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, εξηγεί ο χειρουργός Δημήτρης Γάκης, που θεωρεί ότι η Ελλάδα έπρεπε να το παραγγείλει μόνη της και μην περιμένει τη Γερμανία που φέρεται να προχωρήσει σε συμπαραγωγή του εμβολίου με τη Ρωσία.

 
«Το εμβόλιο Sputnik V αποδεικνύεται ότι είναι ένα πολύ έξυπνα σχεδιασμένο εμβόλιο, πιο έξυπνα από το εμβόλιο της AstraZeneca γιατί εμπεριέχει ως φορέα αδενοϊό ανθρώπου αδρανοποιημένο, αλλά δύο διαφορετικούς τύπους»: Με αυτά τα λόγια ο χειρουργός Δημήτρης Γάκης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής στην κλινική μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», εξηγεί γιατί παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα το ρωσικό εμβόλιο...

«Διότι όπως αποδείχτηκε από τις μελέτες του εμβολίου αυτού, γι' αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν τα αποτελέσματα βάση της ανοσολογίας, αναπτύσσονται αντισώματα κατά του αδενοϊού φορέα με αποτέλεσμα να πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ειδικά της 2ης δόσης η οποία συναντά τα προγραμματισμένα αντισώματα κατά του αδενοϊού φορέα κι όχι κατά της πρωτεΐνης του ιού που μας ενδιαφέρει για την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19» δηλώνει και προσθέτει: «Το ρωσικό εμβόλιο παρακάμπτει αυτό το φαινόμενο του σχηματισμού αντισωμάτων κατά του αδενοϊού φορέα χρησιμοποιώντας διαφορετικό αδενοϊό στη 2η δόση. Για αυτό το ποσοστό επιτυχίας του, η αποτελεσματικότητά του δηλαδή, είναι πολύ υψηλότερη από αυτό της Οξφόρδης».
«Γι' αυτόν τον λόγο λέω ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι πιο έξυπνα σχεδιασμένο και δείχνει πιο βαθιά γνώση ιολογίας και ανοσολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. sputniknews.gr
 
Υ.Γ

Ο κ. Δημήτριος Γάκης (MD) δεν είναι κατά όλων των εμβολιών κορονοϊού...

Απλά είναι υπέρ του Sputnik V !

 

Σχόλια