Η Ιαπωνία συνεχίζει για τρεις ημέρες να αναχαιτίζει κινεζικά drone & κατασκοπευτικά αεροσκάφη...

Η Ιαπωνία ανέφερε ότι απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσει κινεζικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συνοδευτικά αεροσκάφη παρακολούθησης τρεις συνεχόμενες ημέρες αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι αμυντικές δυνάμεις της συμμετείχαν σε μια σειρά ασκήσεων ετοιμότητας με περιφερειακούς συμμάχους. 

Η Πέμπτη σηματοδότησε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα των κινεζικών πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που αναφέρθηκαν από το Επιτελείο του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας. 

Σύμφωνα με τα δρομολόγια πτήσης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο άμυνας, η Ιαπωνία εντόπισε ένα κινεζικό αναγνωριστικό drone TB-001 που τριγύριζε στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα την Τρίτη. Την επόμενη μέρα, η Ιαπωνία αναχαίτισε ένα UAZ BZK-005 και δύο αεροσκάφη υποστήριξης Y-8 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, θαλάσσιας περιπολίας και  συλλογής πληροφοριών. 

Τα τρία κινεζικά αεροσκάφη της Τετάρτης διέσχισαν το στενό Miyako στον Δυτικό Ειρηνικό μέσω του διεθνούς εναέριου χώρου μεταξύ των νησιών Okinawa και Miyako, ανέφερε το δελτίο τύπου του Γραφείου του Επιτελείου.

Κανένα από τα κινεζικά αεροσκάφη δεν εισέβαλε στον ιαπωνικό εναέριο χώρο, ανέφερε την Τετάρτη έκθεση του Kyodo News. Η πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών συμπίπτει με τις τρέχουσες στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν οι Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με το Βρετανική Queen Elizabeth Carrier Strike Group στις 24 Αυγούστου. Οι ασκήσεις-μαζί με τον Ιάπωνα αντιτορπιλικό JS Asahi και το ελικοπτεροφόρο JS Ise- έλαβε χώρα νότια της Οκινάουα, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας. 

Οι ανησυχίες της Ιαπωνίας για την κινεζική στρατιωτική επέκταση στις θάλασσες της Ανατολικής και Νότιας Κίνας και στο Στενό της Ταϊβάν αυξήθηκαν σε συχνότητα τους τελευταίους μήνες...Αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος από την Ιαπωνία κάλεσαν τους ομολόγους τους της Ταϊβάν για διμερείς συνομιλίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ουσιαστικά την Παρασκευή.

Σχόλια