Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης : Η ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων ήταν ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα-Πιστεύω ότι τελικά τα εμβόλια COVID-19 θα σώσουν ζωές
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στις 19 Φεβ. 2021, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης μίλησε στο Greek Reporter , αξιολογώντας τα διάφορα εμβόλια που χορηγούνται αυτήν τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και δίνοντας τη γνώμη του για το πώς εξελίσσεται ο παγκόσμιος αγώνας κατά του κορονοϊού.
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα που αφορά στα εμβόλια...
Ερωτηθείς για το ποιο εμβόλιο που χρησιμοποιείται σήμερα πιστεύει ότι είναι πιο αποτελεσματικό συνολικά και ποιο είναι πιο αποτελεσματικό στην αποφυγή νοσηλείας και θανάτου, ο γιατρός μοιράστηκε σημαντικές πληροφορίες για τη διαδικασία των δοκιμών.
«Η ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων για τον COVID-19 ήταν ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα», δήλωσε ο διακεκριμένος καθηγητής. «Πολλοί άνθρωποι θέλουν να καταλάβουν ποιο από τα εμβόλια που έλαβαν έγκριση έκτακτης ανάγκης είναι το καλύτερο.
«Πιστεύω ότι τελικά τα εμβόλια COVID-19 θα σώσουν ζωές. Ωστόσο, για τις περισσότερες τοποθεσίες και χώρες σε όλο τον κόσμο, πιθανότατα αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη σεζόν. Στις περισσότερες τοποθεσίες και χώρες, τα κύματα της πανδημίας ήδη υποχωρούν γρήγορα με ορισμένες εξαιρέσεις (η Ελλάδα, ειδικά ο νότος της χώρας, είναι πιθανώς μια τέτοια εξαίρεση).
Συνέντευξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Δρ. Ιωάννη Ιωαννίδη στο Berlin Institute of Health (BIH) , (22 Ιουλ. 2021)
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα...
Είχαμε μερικά συναρπαστικά αποτελέσματα που ήταν πολύ αξιόπιστα και επίσης με υψηλό αντίκτυπο. Είχαμε εμβόλια που αναπτύχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ που ήταν πολύ αποτελεσματικά, οπότε ορισμένα μέρη του επιστημονικού μηχανισμού λειτούργησαν εξαιρετικά καλά, νομίζω εκπληκτικά καλά όσον αφορά την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα.
Έτσι, ήταν μια μεγάλη μαθησιακή εμπειρία. Είχαμε μερικά φανταστικά αποτελέσματα και κάποιες προσπάθειες πολύ υψηλής απόδοσης όπως η ανάπτυξη νέου εμβολίου. Ήταν μια προσπάθεια που απαιτούσε επιστήμονες να εργάζονται από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες και πολύ διαφορετικούς τομείς εμπειρίας...
exomatiakaivlepo
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.