Οι ταλιμπάν ανυπομονούν να συνεργαστούν με την αδερφή χώρα τουρκία


Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι το "κίνημα" ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Τουρκία, ανέφερε το Anadolu. 

Ο Suhail Shaheen έκανε το σχόλιό του σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση. Επιβεβαίωσε την επιθυμία των ταλιμπαν να διατηρήσουν σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αφγανιστάν. "Είναι καλό που μια αδερφή χώρα βρίσκεται εδώ μαζί μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, να είμαστε κοντά της, να συνεργαστούμε μαζί της και να την υποστηρίξουμε". Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μια τουρκική πηγή είπε ότι η χώρα του συμμετέχει σε συνομιλίες αλλά επέκρινε την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τη διαδικασία αποχώρησής της. .  Τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι η Άγκυρα διεξάγει πολλές συνομιλίες με πολλά μέρη και αποφάσισε να μην εγκαταλείψει το Αφγανιστάν γρήγορα όπως έκαναν οι δυτικές δυνάμεις, ειδικά οι ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει αρκετές επενδύσεις στο Αφγανιστάν μέσω της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA), και υπάρχουν πολλά τουρκικά σχολεία στη χώρα...

Πολλοί διπλωμάτες βρίσκονται ακόμη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Η παρουσία τους θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της φύσης της διοίκησης που σχηματίζεται και θα καθορίσει το μέλλον των σχέσεων των Ταλιμπάν με άλλες κυβερνήσεις.

(Από middleeastmonitor.com)

Σχόλια