Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος πέταξε στα 8,41 (βίντεο)


Είναι ένας τρομερός αθλητής και επιβεβαίωσε και στο Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε ξανά βαλβίδα, αλλά δεν βελτίωσε την επίδοσή του αφού έκανε 8,10. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο Χάρισον με 8,15μ., όσο και ο Κάθερες (8,12μ.) να τον περάσουν. Ο 23χρονος άλτης απάντησε όμως και με άλμα στα 8,15 βρέθηκε ξανά στα μετάλλια, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου άλματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν αγωνιστεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε 8,18μ., βγάζοντάς τον προσωρινά εκτός βάθρου.


Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Σχόλια