Ανάκληση «Ιατρικής μάσκας προσώπου, 3ών στρώσεων, Type II, εμποτισμένη με οξείδιο χαλκού, 50τμχ» (Κατασκευαστής: LARISA FACE COVER Α.Ε)-Η απάντηση της εταιρείας


Ανάκληση «Ιατρικής μάσκας προσώπου, 3ών στρώσεων, Type II, εμποτισμένη με οξείδιο χαλκού, 50τμχ»
(Κατασκευαστής: LARISA FACE COVER Α Ε)


       

 Για να δείτε την Απόφαση πατήστε εδώ.

Διαβάστε την απάντηση της εταιρείας... 

“Η εταιρεία μας, Larisa Face Cover (LFC), ιδρύθηκε το 2020 και αποτελεί τη μοναδική καθετοποιημένη ελληνική επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης χειρουργικών μασκών ικανή για την κάλυψη των σχετικών αναγκών της χώρας μας λόγω της πανδημίας. Το εργοστάσιο μας πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, είναι πιστοποιημένο με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα ISO 13485:2016 και ISO 9001:2015 και παράγει μία μεγάλη ποικιλία μασκών (πάνω από 10 κωδικούς διαφορετικών προϊόντων) όπως type I,

type II, type IIR, σε πολλά χρώματα και συσκευασίες, τα οποία απευθύνονται τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά. Στον στρατηγικό του σχεδιασμό υπάρχει η επέκταση στην ΗΠΑ με πιστοποίηση του FDA, και η ανάπτυξη νέων παραϊατρικών προϊόντων που μέχρι τώρα εισάγονται στη χώρα μας.

Πέραν των κλασικών χειρουργικών μασκών με όλη την παραπάνω ποικιλία, που αποτελούν τη βασική γραμμή παραγωγής μας (έχουμε διαθέσει μέχρι σήμερα πλέον των 50 εκατομμυρίων τεμαχίων) στο παρελθόν κατασκευάσαμε μία μικρή ποσότητα από ένα εξειδικευμένο προϊόν, τη μάσκα χαλκού. Τα οξείδια χαλκού έχουν αποδεδειγμένα αντιμικροβιακή δράση και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές χώρες για την κατασκευή καινοτομικών μασκών με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το συγκεκριμένο προϊόν (μάσκες χαλκού) που κατασκευάσαμε, έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και κυκλοφόρησε με το αποκλειστικό εμπορικό brand “Six Days Mask” αφού προηγουμένως ακολουθήσαμε τη νόμιμη διαδικασία ενημέρωσης του ΕΟΦ και λήψης της σχετικής άδειας καταχώρισης.

Στις 16/7/2021 ο Ε.Ο.Φ προέβη σε ανάκληση από την αγορά όλων των μασκών που χρησιμοποιούν πανί εμποτισμένο με οξείδια χαλκού, σε συμμόρφωση με την γνωμάτευση του Ε.Σ.Ε. και σε συνέχεια αντίστοιχων ανακλήσεων μασκών χαλκού σε όλες τις εταιρείες που βρίσκονται στην ΕΕ.

Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ήδη από τα μέσα Μαΐου 2021, δηλαδή πολύ πριν την ανάκληση, η εταιρεία μας είχε παύσει την παραγωγή και πώληση της μάσκας χαλκού. Έκτοτε το συγκεκριμένο προϊόν έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από την αγορά και δη από τα φαρμακεία όπου αποκλειστικά πωλούνταν.

Ως υπεύθυνη εταιρεία, τιμώντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την αγωνία όλων των πολιτών έναντι της καταστροφικής πανδημίας, θέλουμε να εμποδίσουμε την εκ παραδρομής ή επί σκοπώ διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news). Δυστυχώς, μετά την ανακοίνωση του ΕΟΦ την 16.7.2021 περί ανάκλησης της μάσκας χαλκού, κάποια ΜΜΕ μετέδωσαν τη συγκεκριμένη είδηση κατά τρόπο απαράδεκτο και παραπλανητικό, αναρτώντας στα σχετικά δημοσιεύματα απεικονίσεις όχι των μασκών χαλκού αλλά και των κλασικών χειρουργικών μασκών που παράγουμε σε διάφορα χρώματα και πωλούνται σε όλα τα σημεία λιανικού εμπορίου   και οι οποίες ουδεμία έχουν σχέση με τις πορτοκαλί μάσκες χαλκού που ανακλήθηκαν.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αόριστη, γενικόλογη και επιπόλαιη αναφορά ότι ανακαλούνται οι μάσκες παραγωγής της LFC, αποτελεί παραπλάνηση των καταναλωτών, οι οποίοι εύλογα τελούν σε σύγχυση θεωρώντας ότι ανακλήθηκαν όλες οι μάσκες που κατασκευάζει η εταιρεία μας. Προκύπτει λοιπόν άμεση ανάγκη αποκατάστασης της αλήθειας και παύσης της διάδοσης ψευδών και παραπλανητικών δημοσιευμάτων προκειμένου προστατευθεί η φήμη και η αξιοπιστία της εταιρίας μας που έχει προσβληθεί αναίτια και για άλλους μύχιους λόγους. Προς άρση μάλιστα κάθε παραπλανήσεως, επιδεικνύουμε κατωτέρω τη συσκευασία του προϊόντος που ανακλήθηκε.

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οιοδήποτε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα της από παραπλανητικές δημοσιεύσεις κακόβουλες ή μη.

 

Για την LFC AE

Για περισσοτερες πληροφορίες επικοινωνείτε τα τηλέφωνα της Εταιρίας τηλ. 2410541515

και e-mail. info@lfcmed.gr

 

Σχόλια