Έκθεση Gallup :Οι Τούρκοι οι «λιγότερο θετικοί» στον κόσμο...

Οι άνθρωποι στην Τουρκία είναι οι λιγότερο πιθανό στον κόσμο, να αναφέρουν ότι βιώνουν θετικά συναισθήματα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση "Global Emotions" από το Gallup. 

Η έκθεση δημοσκόπησης Gallup's 2021 Global Emotions, που εδρεύει στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο δυστυχισμένων χωρών στον κόσμο, με βαθμολογία στο κάτω μέρος των δεικτών θετικής εμπειρίας και στην κορυφή των δεικτών αρνητικών συναισθημάτων. 

Το Gallup μέτρησε τα θετικά συναισθήματα σε 143 χώρες, ρωτώντας τους ανθρώπους αν έζησαν με απόλαυση, ένιωθαν σεβασμό, ένιωθαν καλά, γέλασαν και χαμογέλασαν πολύ, και έμαθαν ή έκαναν κάτι ενδιαφέρον την προηγούμενη μέρα. Το Gallup συνέταξε τα αποτελέσματα «ναι» σε μια βαθμολογία θετικού δείκτη εμπειρίας για κάθε χώρα. Μόνο το 46% των ερωτηθέντων στην Τουρκία ανέφεραν πέντε θετικά συναισθήματα την ημέρα πριν από την έρευνα, βάζοντας τη χώρα στο κάτω μέρος της έρευνας, μαζί με τον Λίβανο. 

Το ταξίδι της Τουρκίας προς τα κάτω ήταν πιο σταδιακό... 

"Ανεξάρτητα του ότι η οικονομική και πολιτική αναταραχή έχει βαρύ τίμημα και για τις δύο χώρες: Η πλειοψηφία του Λιβάνου δεν έχει βιώσει απόλαυση στην καθημερινή του ζωή από το 2018, και για τους Τούρκους, αυτό ισχύει από το 2017." Μόνο το 35 % των ερωτηθέντων στην Τουρκία είπε ότι βίωσαν την απόλαυση στην ημέρα τους, βάζοντας τη χώρα στην πρώτη πιο χαμηλήθέση για τον δείκτη απόλαυσης. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Τούρκοι κατατάχθηκαν στις πέντε χώρες με βάση το ποσοστό των χαμόγελων που έδωσαν, με μόνο το 41% ​​των ανθρώπων να λένε ότι χαμογέλασαν ή γελούσαν πολύ την προηγούμενη ημέρα. Η Τουρκία κατέλαβε επίσης τη δεύτερη θέση στον κόσμο με το ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι βίωσαν θυμό την περασμένη ημέρα με 44% ...

Για άλλη μια φορά, η Τουρκία κατατάχθηκε στην πρώτη πεντάδα ως η τέταρτη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού που βίωσε άγχος. Ξεχωριστά, η Τουρκία κατατάσσεται επίσης στα χαμηλότερα ποσοστά μάθησης...

duvar

Σχόλια