Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Cicilline και Bilirakis ηγούνται της εκστρατείας του Κογκρέσου για τον αποκλεισμό μεταφοράς τεχνολογίας drone στην Τουρκία

Οι βουλευτές των ΗΠΑ στο Κογκρέσο David Cicilline (D-RI) και Gus Bilirakis (R-FL), παροτρύνουν το Υπουργείο Εξωτερικών να αναστείλει τις άδειες εξαγωγής τεχνολογίας αμερικανικών drone στην Τουρκία, εν αναμονή επίσημης έρευνας για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο των προγραμμάτων drone της Τουρκίας, στον Καύκασο, την Ανατολική Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο. 

Την Παρασκευή, εκπρόσωποι του φιλέλληνα Cicilline και του ελληνοαμερικάνου Μπιλιράκης κάλεσαν μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, να συμμετάσχουν στην υπογραφή επιστολής που καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken να δημοσιεύσει έκθεση σχετικά με ευρύτερες επιπτώσεις της βιομηχανίας drone στην Τουρκία. Συγκεκριμένα ζητούν να γνωστοποιθεί εάν περιλαμβάνονται αμερικανικές τεχνολογίες που παραβιάζουν τις ισχύουσες κυρώσεις και εάν οι ενέργειες της Τουρκίας αποτελούσαν άλλη παραβίαση των κανόνων και κανονισμών του ΝΑΤΟ. 

Στο παρελθόν τουρκικά drone έχουν χρησιμοποιηθεί από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του αρμενικού άμαχου πληθυσμού στο Artsakh, στη Συρία ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο κατά του ISIS και στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, αναφέρεται στην επιστολή, η οποία περιέχει στοιχεία για τις μάχες στο Artsakh, επιβεβαιώνοντας τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών στα τουρκικά drone Bayraktar που αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων.

Από news.am

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.