Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Περιμένουμε να δικαιωθούμε με θετική ατζέντα & διάλογο...όταν η τουρκία πληρώνει εκατ.$ για "λόμπινγκ" με συμβούλους όπως πρώην Δντης της CIA

Από τα 1.009 μέλη του Κογκρέσου που έχουν εγκαταλείψει το Καπιτώλιο από το 1990, 114 από αυτά - λίγο πάνω από το 11% - άσκησαν πιέσεις ή εκπροσώπησαν με άλλο τρόπο μια ξένη κυβέρνηση, μια ξένη εταιρεία ή μια δεξαμενή σκέψης, σύμφωνα με μια έρευνα του POLITICO....

Η Τουρκία είναι σχετικά νέα στην λίστα "λόμπινγκ" από πρώην μέλη και των δύο κομμάτων. Τα τελευταία χρόνια, η ολοένα και πιο αυταρχική κυβέρνηση της χώρας απασχολούσε στρατό εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των Gephardt, Lott, Breaux, πρώην εκλεγμένου γερουσιαστή Bob Livingston (R-La.), του αείμνηστου Stephen Stephenz (DN.Y.)-πρώην πρόεδρος της Βουλής- Dennis Hastert (R-Ill.), του πρώην διευθυντή της CIA και επί μακρόν μέλος της Βουλής Porter Goss (R-Fla.) και πρώην γερουσιαστές Albert Wynn (D-Md.) και Jim McCrery (R-La.). 

Η ευνοϊκή μεταχείριση που αυτοί οι πρώην αξιωματούχοι επιδιώκουν για τους πελάτες τους, προσκρούει συχνά στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ή στα συμφέροντα των ψηφοφόρων που κάποτε υπηρετούσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις, βάζουν ξένες εταιρείες έναντι των αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως πχ το ζήτημα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων ή επιβολή κυρώσεων κατά μιας εταιρείας της Λευκορωσίας κλπ.

politico 


Η Wall Street Journal ανέφερε στις 12 Αυγούστου 2015 ότι, ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι εξαπάτησε την αμερικανική κυβέρνηση, επιτρέποντας τη χρήση της αεροπορικής βάσης Incirlik για να επιτεθεί στο ISIS, ως κάλυψη του πολέμου του Προέδρου Ερντογάν εναντίον Κούρδων μαχητών (PKK) στο βόρειο Ιράκ. 

Μέχρι τον Αυγ. 2015, η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει 300 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του PKK και μόνο τρεις εναντίον του ISIS! Η πρόθεση του Ερντογάν να τιμωρήσει τους Κούρδους, είναι για να κερδίσει τη συμπάθεια των Τούρκων ψηφοφόρων στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, επιτρέποντας στο κόμμα του να κερδίσει με πλειοψηφία και να καθιερώσει μια αυταρχική θεοκρατία. 

Για να αποκρύψει την εξαπάτησή και να παραπλανήσει το αμερικανικό κοινό, μέσα σε λίγες ημέρες από την έναρξη του πολέμου της στους Κούρδους, η Άγκυρα προσέλαβε την  εταιρεία Squire Patton Boggs για με 32.000 δολάρια το μήνα, ως υπεργολάβο στην ισχυρή εταιρεία "πίεσης", Gephardt Group. Η Squire Patton Boggs περιλαμβάνει τους πρώην γερουσιαστές Trent Lott και John Breaux, καθώς και τον συνταξιούχο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου Robert Kapla. Η ομάδα πίεσης Gephardt για την Τουρκία αποτελείται από υπεργολάβους Greenberg Traurig, Brian Forni, Lydia Borland και Dickstein Shapiro LLP. 

Τελευταίος προστέθηκε πρόσφατα στο προσωπικό του λόμπι, πρώην διευθυντής της CIA, ο Porter Goss. Άλλες εταιρείες που εργάζονται για την Τουρκία είναι: Goldin Solutions, Alpaytac, Finn Partners, Ferah Ozbek, και Golin/Harris International. Σύμφωνα με τα αρχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Τουρκία πληρώνει αυτές τις εταιρείες πίεσης/δημοσίων σχέσεων περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Επιπλέον, αρκετές ΜΚΟ στις ΗΠΑ χρησιμεύουν ως βιτρίνα για την τουρκική κυβέρνηση, να προωθήσει τα συμφέροντά της στις Ηνωμένες Πολιτείες και να προσφέρει ταξίδια σε μέλη του Κογκρέσου και δημοσιογράφους στην τουρκία με  όλα τα έξοδα πληρωμένα. 

Μεταξύ των αμερικανικών εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων για την Τουρκία, ίσως το πιο συζητημένο πρόσωπο είναι ο Porter Goss, πρώην διευθυντής της CIA από το 2004 έως το 2006, ο οποίος συμφώνησε να πουλήσει την ψυχή του και πιθανώς τα εθνικά μυστικά των Η.Π.Α. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια έκθεση που υπέβαλε ο κ. Goss στο Υπουργείο Δικαιοσύνης βάσει του νόμου περί καταχώρισης ξένων συμβούλων, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση του από την τουρκική κυβέρνηση. Απλώς έγραψε: «Ο μισθός δεν βασίζεται αποκλειστικά σε υπηρεσίες που παρέχονται στον ξένο διευθυντή [Τουρκία]»! Στην ίδια έκθεση, που κατατέθηκε στις 23 Απριλίου 2015, ο κ. Goss περιέγραψε τις υπηρεσίες του για την Τουρκία ως εξής: 

1. Παροχή συμβουλών σε σχέση με την επέκταση και την ενίσχυση της τουρκοαμερικανικής σχέσης, σε ορισμένους βασικούς τομείς που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου, της ενεργειακής ασφάλειας, των αντιτρομοκρατικών προσπαθειών και των προσπαθειών για την οικοδόμηση περιφερειακής σταθερότητας στο ευρύτερη Μέση Ανατολή και Ευρώπη 

2) Εκπαίδευση των μελών του Κογκρέσου και της Διοίκησης σε θέματα που έχουν σημασία για την Τουρκία

3) Ενημέρωση της Τουρκίας για οποιαδήποτε ενέργεια στο Κογκρέσο ή το Εκτελεστικό Τμήμα σε θέματα που έχουν σημασία για την Τουρκία

4) Προετοιμασία αναλύσεων για τις εξελίξεις στο Κογκρέσο και το Εκτελεστικό Τμήμα σε θέματα που έχουν σημασία για την Τουρκία. 

huffpost

Υ.Γ

Όλα τα πιο πάνω καταδεικνύουν περίτρανα το δίκτυο "λόμπινγκ" και την οργάνωση της τουρκίας, σχετικά με τον τρόπο που προωθεί τα συμφέροντά της και επηρεάζει την διεθνή κοινή γνώμη...

Φυσιολογικά λοιπόν γεννάται το ερώτημα...

Εμείς τι κάνουμε...; 

Πως αντιδρούμε...ποιο είναι το σχέδιο δράσης και αντιμέτρων απέναντι στο ισχυρό από ότι φαίνεται λόμπι της τουρκίας...

Περιμένουμε να δικαιωθούμε με θετική ατζέντα & διάλογο...όταν η τουρκία πληρώνει εκατ.$ για "λόμπινγκ" με συμβούλους όπως πρώην Δντης της CIA

Η πολιτική με ανακοινώσεις, επιστολές διαμαρτυρίας, θετική ατζέντα και διάλογο, απέναντι σε αυτή την "δικτυωμένη" τουρκία των προκλήσεων και της επιθετικότητας...δεν οδηγεί πουθενά.-

 exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.