Chicago Tribune: Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος φυσίατρος Μέρκολα από τους επικεφαλής θεωριών συνωμοσίας για τα εμβόλια COVID-19-5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε...

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται σε ολόκληρο το έθνος, ο Λευκός Οίκος αγωνίζεται κατά της «δωδεκάδας παραπληροφόρησης», μια ομάδα 12 αντιεμβολιαστών, που κρίθηκαν υπεύθυνοι, περίπου για τα δύο τρίτα του περιεχομένου κατά των εμβολίων που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής κοινωνικής δικτύωσης & ενημέρωσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Καταπολέμησης Ψηφιακού Μίσους. 

Το πρώτο όνομα στη λίστα αυτών των "υπερμεταδοτών" (superspreaders) είναι ο φυσίατρος Δρ Joseph Mercola . «Ο Joseph Mercola είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας κατά των εμβολίων, που διαχειρίζεται συμπληρώματα διατροφής και ψευτοθεραπείες ως εναλλακτική λύση στα εμβόλια», αναφέρει η έκθεση του Μαρτίου. "Οι συνδυασμένοι προσωπικοί λογαριασμοί κοινωνικών μέσων του Mercola έχουν περίπου 3,6 εκατομμύρια ακόλουθους.

"Ο μη αποδεδειγμένος ισχυρισμός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να θεραπεύσει επιτυχώς τις περισσότερες ιογενείς αναπνευστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού» έχει κοινοποιηθεί στο Facebook 4.600 φορές, σύμφωνα με την έκθεση. Οι τίτλοι που παρουσιάζονται στον αμφιλεγόμενο ιστότοπό του mercola.com περιλαμβάνουν, "Μήπως τα εμβόλια COVID μειώνουν τη διάρκεια ζωής;" και «Το να αφήνεις τα παιδιά να κολλήσουν COVID μπορεί να παρέχει καλύτερη ανοσία από τον εμβολιασμό». 

Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον Mercola - και τις προηγούμενες μάχες με κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές για μια σειρά από μη αποδεδειγμένες αξιώσεις και ιατρικές θεραπείες που προκάλεσε η επιχείρηση και ο ιστότοπός του.

1. Η επιχείρηση εναλλακτικής ιατρικής της Mercola με τζίρο πολλά εκατομμύρια ξεκίνησε στην περιοχή του Σικάγου.

2. Η Mercola δέχτηκε σειρά ελέγχων και καταγγελιών από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για προηγούμενους μη αποδεδειγμένους ιατρικούς ισχυρισμούς. Το 2011, το Tribune ανέφερε ότι ο ιστότοπός του προειδοποίησε τις γυναίκες να μην κάνουν μαστογραφίες για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού. Αντ 'αυτού, προώθησε χρησιμοποιώντας μια θερμογραφική κάμερα - διαθέσιμη στο κέντρο ευεξίας του - για να εξετάσει μια ποικιλία καταστάσεων, όπως καρκίνος, λύκος, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα υγείας. Το FDA σε μια προειδοποιητική επιστολή του 2011 τον κατηγόρησε ότι παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο με την εμπορία της κάμερας για ασαφείς και μη εγκεκριμένες χρήσεις. «Το FDA γνωρίζει ότι τα ιαματικά λουτρά, οι ομοιοπαθητικές κλινικές, οι κινητές μονάδες υγείας και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιούν τη θερμογραφία ακατάλληλα ως αυτόνομο εργαλείο για τον έλεγχο ή τη διάγνωση καρκίνου του μαστού», αναφέρει ο οργανισμός στον ιστότοπό του. «Το FDA ανησυχεί ότι οι άνθρωποι θα πιστέψουν τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη θερμογραφία και δεν θα κάνουν μαστογραφίες για έλεγχο καρκίνου του μαστού. Άτομα που επιλέγουν θερμογραφία αντί μαστογραφίας μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να εντοπίσουν τον καρκίνο στα πρώτα και πιο θεραπευτικά στάδια του. " Ο Μερκόλα είπε στο Tribune εκείνη τη στιγμή ότι υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να προβάλει αυτές τις αξιώσεις, προσθέτοντας ότι σχεδίαζε να πολεμήσει το FDA 

3. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) με έδρα το Σικάγο τοποθετήθηκε εναντίον της εκστρατείας του Mercola, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα πιθανών σωτηριών παιδικών εμβολιασμών. Το 2011, ο AAP σε μια επιστολή ζήτησε από την CBS Outdoor να αφαιρέσει μια διαφήμιση από το CBS στην Times Square της Νέας Υόρκης που δήλωσε, «Εμβόλια: Γνωρίστε τον κίνδυνο. Εμβολιασμός. Η υγεία σου. Η οικογένειά σου. Επιλογή σου." Η διαφήμιση πληρώθηκε και εγκρίθηκε από το mercola.com καθώς και από την ομάδα υπεράσπισης κατά των εμβολίων... Την ίδια στιγμή ο Mercola έχει επίσης συνεισφέρει περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία στο Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών για τα Εμβόλια, σύμφωνα με την The Washington Post. «Οι 60.000 παιδίατροι μέλη του AAP σας προτρέπουν να αφαιρέσετε αυτά τα επιβλαβή μηνύματα, τα οποία δεν ενημερώνουν το κοινό για την ασφάλεια των εμβολίων που σώζουν τη ζωή», ανέφερε η επιστολή. "Παρακαλώ κάντε το ρόλο σας για να διαβεβαιώσετε τους γονείς ότι ο εμβολιασμός των παιδιών τους σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατέψετε από θανατηφόρες ασθένειες. 

4. Ο Mercola πουλούσε κρεβάτια μαυρίσματος - και στην πραγματικότητα ισχυρίστηκε ότι μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου - παρόλο που οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό κατά του μαυρίσματος εσωτερικού χώρου, αναφέροντας τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Το 2016, το Tribune ανέφερε ότι πούλησε κρεβάτια μαυρίσματος από 1.200 έως 4.000 $ από την επιχείρησή του στο Hoffman Estates και «ισχυρίστηκε ότι οι κρύοι χειμώνες στο Midwest σήμαινε ότι το Σικάγο θα επωφεληθεί από τα κρεβάτια μαυρίσματος, τα οποία είπε ότι θα μπορούσαν να αντιστρέψουν» τις ρυτίδες σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου ». Μια αγωγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου απέρριψε αυτές τις αξιώσεις και σε μια διευθέτηση, η Mercola.com συμφώνησε να επιστρέψει στους πελάτες έως και 5,3 εκατομμύρια δολάρια και υποσχέθηκε να μην πουλήσει πλέον κρεβάτια μαυρίσματος.  Το 2017  η Mercola.com έστειλε επιστροφές συνολικού ποσού 2,59 εκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 1.300 πελάτες που αγόρασαν εσωτερικά συστήματα μαυρίσματος Mercola..

5. Πιο πρόσφατα, ο FDA (Food and Drug Administration) έχει στοχεύσει στους ισχυρισμούς του σχετικά με το COVID-19. Τον Φεβρουάριο, o FDA έστειλε στον Mercola μια προειδοποιητική επιστολή σχετικά με βιταμίνες και άλλα προϊόντα που οι ιστότοποί του ή οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων ενημέρωναν τους πελάτες να αγοράσουν, υποδεικνύοντας ότι «προορίζονται να μετριάσουν, να αποτρέψουν, να αντιμετωπίσουν, να διαγνώσουν ή να θεραπεύσουν το COVID-19  "Ζητάμε να λάβετε άμεσα μέτρα για να σταματήσετε την πώληση τέτοιων μη εγκεκριμένων και μη εξουσιοδοτημένων προϊόντων για τον μετριασμό, την πρόληψη, τη θεραπεία, τη διάγνωση ή τη θεραπεία του COVID-19", ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία στην επιστολή.

chicagotribune.com


Σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.