Αποκαλύψεις – φωτιά από τις ΗΠΑ: Η Τουρκία τάσσεται στο πλευρό των Ταλιμπάν, είναι πλέον με τον εχθρό!

Ένα άρθρο καταπέλτης του Newsweek κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας ενδέχεται να είναι η

θρυαλλίδα που θα αλλάξει άρδην την αντιμετώπιση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που άρθρο σε μεγάλο αμερικανικό μέσο , κάνει λόγο ευθέως για τουρκική εθνοκάθαρση στην Κύπρο, και καθιστά την Τουρκία ως εχθρό ολόκληρης της πολιτισμένης ανθρωπότητας!

Το άρθρο φέρει την υπογραφή του κορυφαίου γεωπολιτικού αναλυτή Michael Rubin, του οποίου οι απόψεις πολύ συχνά μετατρέπονται σε επίσημη πολιτική από τις αμερικανικές κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο άρθρο όμως υπερβαίνει κατά πολύ την παράθεση μίας απλής απόψεις, μίας προσωπικής θέσης. Αντίθετα, τεκμηριώνει με αποδείξεις το εξαιρετικά σκοτεινό παιχνίδι της Τουρκίας την οποία αποκαλεί ευθέως «εχθρό των ΗΠΑ», λόγω του βρώμικου παιχνιδιού που έπαιξε ακόμα και με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Οι αναφορές που κάνει για την κατοχή της Κύπρου, την άρνηση αναγνώρισης των γενοκτονιών της Τουρκίας, την ιμπεριαλιστική πολιτική των τούρκων η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είναι ένα πρωτοφανές ράπισμα. Για την ακρίβεια είναι μία ευθεία πρόκληση στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την κυβέρνηση του, να αναλάβει άμεσα δράση κατά της Τουρκίας κατά τα πρότυπα που έκανε για άλλες χώρες στο πρόσφατο παρελθόν. Αναλυτικά:

Αφού παρακολούθησε τις προσευχές του Eid στην κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το Αφγανιστάν: “Δεν έχουμε τίποτα ενάντια στις πεποιθήσεις των Ταλιμπάν!!”, δήλωσε, ξεπερνώντας έτσι την αντιαμερικανική ρητορική ακόμα και των ίδιων των Ταλιμπάν! “Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εισήλθαν στο Αφγανιστάν, ήταν εκεί για πάνω από 20 χρόνια. Εμείς όμως σαν Τουρκία, βρισκόμασταν δίπλα στους Αφγανούς αδελφούς μας ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις”!

Είναι καλό που ο Ερντογάν αναγνωρίζει επιτέλους αυτό που θα μπορούσε να δει κάθε επισκέπτης στο Αφγανιστάν βγαίνοντας έξω από την «γυάλα» της αμερικανικής πρεσβείας ή της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ: η Τουρκία μπορεί να ήταν τυπικά μέρος της ίδιας αποστολής του ΝΑΤΟ, αλλά βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά της μάχης!! Οι πινακίδες που αναρτήθηκαν στην τουρκική πρεσβεία στην Καμπούλ προώθησαν την ισλαμική αλληλεγγύη παρά τη δημοκρατία.

Ο Ρος Γουίλσον, ο Αμερικανός πρέσβης στην Καμπούλ, υπηρέτησε στο παρελθόν ως πρέσβης στην Τουρκία. Η θητεία του στην Άγκυρα συνέπεσε με την απόρριψη της αντίληψης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ο Ερντογάν επιδίωξε μια ισλαμική δικτατορία. Πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο Γουίλσον χαρακτήρισε τη φιλελεύθερη αντιπολίτευση της Τουρκίας ως «κακοφωνία» ανάξια προσοχής.!! Για άλλη μια φορά, αρνείται να μιλήσει κατά της Τουρκίας παρά την εχθρική δράση της χώρας στο Αφγανιστάν.

14891F34 C23F 446B 8513 694BA29FB230
Για πρώτη φορά στην Αμερική γίνεται λόγος για τουρκική εθνοκάθαρση στην Κύπρο

Η παρουσίαση του Ερντογάν για την Τουρκία ως «προπύργιο του αντιιμπεριαλισμού» δεν είναι καινούργια και μάλιστα είναι το πιο κοινό θέμα της τουρκικής προπαγάνδας. Εξετάστε π.χ. την αιτιολόγηση της Άγκυρας για την ανάπτυξή της στη Σομαλία: “Ο 16ος αιώνας ήταν η πρώτη φορά που οι Τούρκοι εισήλθαν στο έδαφος της Σομαλίας … για να σώσουν το Μογκαντίσου από το πορτογαλικό ναυτικό”, αναφέρει ένα άρθρο στην φιλοκυβερνητική Daily Sabah. “Μετά από τρεις αιώνες, οι Οθωμανοί βρίσκονταν ξανά στη Σομαλία για να βοηθήσουν τους ντόπιους που αντιστέκονταν στη βρετανική εισβολή και υπέφεραν από ανθρωπιστική κρίση”!

Όσο για την ανάπτυξη της Τουρκίας το 2011; «Αυτή τη φορά επρόκειτο να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια όταν η κυβέρνηση της Σομαλίας ζήτησε διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και του λιμού …. Αφού οι δύο λαοί θυμήθηκαν ο ένας τον άλλον, η Τουρκία αποφάσισε να λάβει μόνιμη θέση στη χώρα, η οποία διαθέτει τεράστιους πόρους και στρατηγική θέση!».

Το 2016, ο ίδιος ο Ερντογάν έγραψε: “Η Τουρκία, σε αντίθεση με τις αποικιακές δυνάμεις, έχει ιστορία στην Αφρική χωρίς σκοτεινά κεφάλαια»!!

Μα για ποια ιστορία της Τουρκίας στην Αφρική μιλάει ο Ερντογάν; Αυτή που οι Οθωμανοί έμποροι σκλάβων κατέλαβαν από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής ή που ζούσαν σε οθωμανικές αποικίες στη Βόρεια Αφρική κατασφάζοντας την αφρικανική ήπειρο ως οι μεγαλύτεροι δουλέμποροι της ιστορίας;

Ο Ερντογάν, ωστόσο, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι Δυτικοί διπλωμάτες είναι πολύ. «ευγενικοί» για να στηλιτεύσουν τον ιστορικό ρεβιζιονισμό του, μεγάλο μέρος του οποίου προωθεί την Τουρκία εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Δηλαδή ο τούρκος αποκρύπτει την εγκληματική τους δράση στην Αφρική, προκειμένου πάλι να προωθηθεί εις βάρος της Δύσης!

Ο δημοσιογράφος Ιλνούρ Τσέβικ ενισχύει την επιχειρηματολογία του Ερντογάν: “Οι Αφρικανοί βλέπουν σαφώς ότι οι Τούρκοι είναι εδώ ως εταίροι, ως αδελφοί και αδελφές και όχι ως άνθρωποι που ήρθαν από τη Δύση για να εκμεταλλευτούν τους πλούσιους πόρους τους και να τους καταπιέσουν”. Η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να θέλει να προωθήσει τη διπλωματία και τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Αφρική, αλλά η αποτυχία να συντρίψει τις τουρκικές συκοφαντίες αμβλύνει τις προσπάθειές του.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία αποτελεί σήμερα το χειρότερο ιμπεριαλιστικό κράτος στον κόσμο. Η Ρωσία και η Κίνα μπορεί να επιδιώκουν να φθείρουν περιοχές παράλληλα με τα σύνορά τους, αλλά η Τουρκία προχωρά ακόμη περισσότερο. Πάνω από έναν αιώνα πριν, οι τουρκικές εθνικιστικές δυνάμεις εξοντώνουν τον αρμενικό πληθυσμό της ανατολικής Ανατολίας. Ένας λόγος που οι Τούρκοι εθνικιστές και ισλαμιστές αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι διέπραξαν γενοκτονία είναι ότι επιχειρούν να διαπράξουν σήμερα νέες γενοκτονίες!

Οι «ανταμοιβές» της στρατηγικής υπομονής της Τουρκίας εκτίθενται τώρα στην Κύπρο, όπου ο Ερντογάν παίζει το βιολί και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Ηνωμένα Έθνη «χορεύουν». Ο Ερντογάν εδραιώνει και επεκτείνει την τουρκική εθνοκάθαρση και την οικονομική εκμετάλλευση, ενώ οι διπλωμάτες ελπίζουν δίνουν άτυπη συγκατάθεση στην μετατροπή της χθεσινή επιθετικότητα σε σημερινό, μη αναστρέψιμο status quo.

Ο τουρκικός εποικισμός στη Συρία είναι εξίσου βάρβαρος. Η Τουρκία και οι πληρωμένες  πολιτοφυλακές της αναγκάζουν τους ντόπιους να πάρουν τουρκικά ονόματα, να υιοθετήσουν τουρκικό ισλαμιστικό ύφος και να μάθουν τουρκικά.

Η Τουρκία επεκτείνει ακόμη και τις πολιτικές της υποδομές σε τμήματα της Συρίας που καταλαμβάνει. Η Συρία, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας προπομπός για το Ιρακινό Κουρδιστάν, όπου η Τουρκία ιδρύει στρατιωτικές βάσεις ενώ οι Τούρκοι διπλωμάτες και οι μυστικοί πράκτορες της ενεργούν ως αποικιακοί κυβερνήτες, βοηθούμενοι από μια ολοένα και πιο ενδοτική «οικογένεια Μπαρζανί» (Ο προδότης πρόεδρος των Κούρδων του Ιράκ για τον οποίον έχει μιλήσει πολλές φορές το newsbreak.gr) που είναι πρόθυμη να ανταλλάξει εθνική κυριαρχία με μετρητά και συμβάσεις!! Δηλαδή ο προδότης Μπαρζανί παραδίδει το Ιρακινό Κουρδιστάν επειδή ο ίδιος χρηματίζεται από την Τουρκία!

Και στη Λιβύη, η αντιιμπεριαλιστική ρητορική αποσπά την προσοχή από το γεγονός ότι η Τουρκία κάνει το αντίθετο από αυτό που κηρύττει! Καθώς η ίδια είναι η ιμπεριαλιστική δύναμη που εισβάλλει παράνομα στην χώρα.

Πίσω στο Αφγανιστάν, η Τουρκία μπορεί να θέλει να αγκαλιαστεί με τους Ταλιμπάν για ιδεολογικούς λόγους και να κερδίσει «συμβόλαια» εάν και όταν οι Ταλιμπάν αναλάβουν τη εξουσία. Αυτό είναι αρκετά κακό – καθώς αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν θεωρεί τα τουρκικά συμφέροντα και τον ανθρωπισμό αντίθετες έννοιες.

Ωστόσο, εκτός από την επίθεση στην ίδια την αλήθεια, η προθυμία της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη ρητορική του αντιιμπεριαλισμού για να προωθηθεί σε βάρος της Δύσης, συνεπάγεται δυνητικό κόστος για αμερικανικές ζωές, δίνοντας το πράσινο φως στους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Ήρθε η ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να αντιδράσει, να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία δεν είναι εταίρος και να αποκαλέσει τη χώρα όπως είναι: αποικιοκράτης του 21ου αιώνα που αποτελεί αυξανόμενη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη!

newsbreak.gr

Σχόλια