Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Το Αρμενικό Συμβούλιο Αμερικής, ενθαρρύνει τη Γερουσία να επανεξετάσει το διορισμό Τζεφ Φλέικ ως πρέσβη στην τουρκία...


Το Αρμενικό Συμβούλιο της Αμερικής ενθαρρύνει την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ να εξετάσει διεξοδικά τον διορισμό του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζεφ Φλέικ ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία. 

Στις 14 Ιουλίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διόρισε τον πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Τζεφ Φλέικ ως Πρέσβη στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν επίμονος σύμμαχος της Άγκυρας στην εκστρατεία άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο Φλέικ αντιτάχθηκε σταθερά στις διμερείς προσπάθειες του Κογκρέσου για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Το 2005, 2007 και 2010, ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Flake καταψήφισε μέτρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων που εκκρεμούσαν ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής. Το 2014, ο Flake ήταν ένας από τους πέντε γερουσιαστές των ΗΠΑ που αντιτάχθηκε σε ψήφισμα γενοκτονίας των Αρμενίων, που προτάθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ από τον πρόεδρό του, Robert Menendez (D-NJ). 

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τον πρόσφατο διορισμό του γερουσιαστή Φλέικ, ο οποίος έχει ένα ιστορικό να υποστηρίζει την προπαγάνδα της Άγκυρας για την άρνηση γενοκτονίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Αρμενικού Συμβουλίου της Αμερικής Σεβίκ Κατσαδόρ. «Σε αυτό το σημείο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσημα την ιστορία της γενοκτονίας των Αρμενίων, είναι σημαντικό ο επόμενος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία να έχει ένα ιστορικό ηθικής ακεραιότητας, που να ευνοεί την ειλικρίνεια και την ειλικρίνεια ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.