Τούρκος Αντιπρόεδρος Οκτάι : Έλληνες και Κύπριοι εισέβαλαν στην Κύπρο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι βρίσκεται στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου και είχε συνάντηση με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» των Τουρκοφωνόφωνων Κυπρίων, Ersan Saner. 

Ο Οκτάι είπε ότι η παρουσία του είναι, να προετοιμαστεί η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στις 20 Ιουλίου. Θα επισκεφθεί διάφορα τρέχοντα έργα στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου. 

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η 20η Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι Κύπριοι «απελευθερώθηκαν», προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι Κύπριοι έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν την πραγματικότητα αλλά δεν θα πετύχουν. Ο Saner είπε ότι όταν το ψευδο-κράτος και η Τουρκία συνεργάζονται τότε δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούν να επιτύχουν, όπως το ζήτημα των υδρογονανθράκων. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πράγματι ένα ζήτημα κατοχής στην Κύπρο, αλλά αφορά την εισβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Ελληνοκύπριους, μια θέση που απορρίφθηκε πλήρως από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών. 

Η Τουρκία, υποστήριξε, εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 με βάση εγγυήσεις και έφερε ελευθερία στους Τουρκόφωνους Κύπριους. Τέλος, είπε ότι το ψευδο-κράτος ενισχύεται με την υποστήριξη της Τουρκίας

Σχόλια