Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Συνομιλίες για Ερντογάν και Βαρώσια


Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του συντονισμού των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας- Ιορδανίας που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο στην Αθήνα.

Την τριμερή Σύνοδο, στην οποία θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακά ζητήματα, το Μεταναστευτικό και οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Νωρίτερα, την Τετάρτη στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΗΕΡΑ, στο πλαίσιο του 99ου Συνεδρίου της, κατά την οποία θα τιμηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 euronews

Σχόλια