Ο απώτερος στόχος του συνασπισμού αζερμπαϊτζάν-τουρκίας είναι να εξαλείψει την Αρμενία και τους Αρμένιους από το χάρτη...

Ο απώτερος στόχος του συνασπισμού αζερμπαϊτζάν-τουρκίας είναι να εξαλείψει την Αρμενία και τους Αρμένιους από το χάρτη, ανέφερε σε δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Αρμενική Ομοσπονδία Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας (EAFJD). 

Τα σχόλια έρχονται όταν το Αζερμπαϊτζάν για άλλη μια φορά ξεκίνησε μια σημαντική στρατιωτική επίθεση στο κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, στα βορειοανατολικά χθες το βράδυ. «Μετά τις επιθέσεις στην κοινότητα του Yeraskh, κοντά στα σύνορα του Nakhijevan και στο χωριό Sotk στην περιοχή Gegharkunik, είναι η τρίτη φορά σε μια εβδομάδα που οι εγκληματικές αρχές του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και παραβίαζαν κατάφωρα την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας. Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζονται οι μάχες, από χθες το βράδυ τρεις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν », δήλωσε το EAFJD. 

«Η διεθνής κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβουν μια για πάντα ότι, αυτό δεν είναι παρά μια νέα δοκιμασία για να συνεχίσει την αντί-Αρμενική εθνοκάθαρση από την οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ το 2020 στο Artsakh. Αυτή η στρατιωτική επίθεση δείχνει ότι ο απώτερος στόχος του συνασπισμού αζερμπαϊτζάν-τουρκίας είναι να προκαλέσει τελική ζημιά στην αρμενική πολιτεία, εκτελώντας τις γενοκτονικές φιλοδοξίες των δικτάτορα Αλίγιεφ και Ερντογάν, οι οποίες είχαν αρχικά ξεκινήσει πριν από έναν αιώνα από την Οθωμανική Τουρκία ». αναφέρει η δήλωση. 

Το EAFJD καταδικάζει απερίφραστα την τελευταία επίθεση και καλεί την ΕΕ καθώς και τις δημοκρατικές χώρες του ελεύθερου κόσμου να καταδικάσουν απερίφραστα τη συνεχιζόμενη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο κυρίαρχο και διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Αρμενίας. Πρέπει να ληφθεί κάθε πιθανό μέτρο για να σταματήσει αμέσως η δικτατορική και επιθετική πολιτική τουρκίας & Αζερμπαϊτζάν, που ενισχύεται από το πετρέλαιο, την ατιμωρησία και τον απερίσκεπτο «αμφίδρομο» που ισοδυναμεί με την υποστήριξη του καταπιεστή. «Ως πολίτες της ΕΕ απαιτούμε και αναμένουμε ακεραιότητα και δικαιοσύνη από την ηγεσία μας», δήλωσε ο EAFJD.

armradio.am

Σχόλια