Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Θα έρθουμε ΟΛΟΙ σε επαφή με τον κορονοϊό και πότε; - Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται...

30/7/2021

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι

2.845, εκ των οποίων 8εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 490.552 (περίπου 5% του πληθυσμού), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. 

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Στην Ελλάδα ο κορονοϊός εξαπλώθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και έπειτα. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες σχετιζόταν με ανθρώπους που ταξίδεψαν στην Ιταλία, μια κύρια επιδημική εστία, και με μια ομάδα προσκυνητών που είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και επαφές των ατόμων αυτών. Μέχρι και τις 31 Μαρτίου, ο αριθμός κρουσμάτων είχε ανέλθει σε 1314 και σε 49 θανάτους...

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Μόνιμος Πληθυσμός της χώρας μας, σύμφωνα με Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών, 2011, ανέρχεται σε 10.816.286...Από τα 10.8 εκατ. του συνολικού πληθυσμού, αν αφαιρέσουμε το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων που είναι 490 χιλ...απομένουν 10,31 εκατ. που θεωρητικά δεν έχουν προσβληθεί...

Ας υποθέσουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δεκαπλάσιος των καταγεγραμμένων δηλαδή 4,9 εκατ. 


Για  να συναντηθούμε όλοι όσοι δεν έχουμε προσβληθεί από τον κορονοϊό (10,31 εκ. - 4,9 εκ. = 5,4 εκ. ), όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στα κανάλια και το θεωρούν μάλιστα ως δεδομένο, κάνοντας την παραδοχή ότι κάθε ημέρα θα έχουμε κατά Μ.Ο 3000 κρούσματα, απαιτούνται 1800 ημέρες ή 4,9 χρόνια...!!

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει και ένα ποσοστό που είναι ασυμπτωματικοί και ανέρχονται στο 50% των ημερήσιων κρουσμάτων και σε αυτή την περίπτωση (με 4.500 κρούσματα την ημέρα) χρειάζονται 3,2 χρόνια να συναντηθούμε ΟΛΟΙ με τον κορονοϊό ...!!

Υ.Γ

Για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα...

Ας δούμε τι συμβαίνει στην Αγγλία, με πληθυσμό 56 εκατ., έχει μέχρι τώρα 5 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα (9% του πληθυσμού) ... Επίσης στο Ισραήλ των 9 εκατ. έχουν καταγραφεί ως τώρα 871 χιλ. κρούσματα (περίπου 10% του πληθυσμού)

exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.