Ο Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν κατηγορεί την τουρκία για επιβλαβείς ενέργειες κατά της Αρμενίας...

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Chris Van Hollen (D-MD) επέκρινε τις «κακόβουλες-επιβλαβείς ενέργειες» της Τουρκίας εναντίον των Αρμενίων, αναφέρει η Αρμενική Συνέλευση της Αμερικής. Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, για την πολιτική των ΗΠΑ για την Τουρκία, με τη Βικτώρια Νουλάντ, Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων. 

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Bob Menendez (D-NJ) αναφέρθηκε στον πόλεμο του Artsakh και στον αντιπαραγωγικό ρόλο της Τουρκίας στον Νότιο Καύκασο. Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο Πρόεδρος Μενέντεζ ανέφερε το «πρότυπο της τουρκικής επιθετικότητας που έχει γίνει ο κανόνας».

Ο Μενέντεζ δήλωσε: «Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ερντογάν παρείχε στρατιωτική υποστήριξη σε επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Διευκόλυνε επίσης τη διέλευση μαχητών από τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες δεν απαιτούσαν κυρώσεις από την κυβέρνηση Τράμπ. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα. Καμία κύρωση. Αυτό είναι απαράδεκτο."

Σχόλια