Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης : Η Κύπρος είναι η αρχή για να ελέγξει η Τουρκία το Αιγαίο"!

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

για όσα συνέβησαν στην Κύπρο με τις ανακοινώσεις Ερντογάν. Μιλώντας στο Militaire , ο κ.Γιαλλουρίδης λέει ότι “η επίσκεψη Ερντογάν κλείνει το κεφάλαιο των προσδοκιών ότι μπορούν να υπάρξουν  τουρκικές υποχωρήσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ελληνική πλευρά  έναν συμβιβασμό,  που καλλιεργείται εδώ και χρόνια”.

Μιλά για ψευδαισθήσεις τις οποίες πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουμε. “Ο Ερντογάν φροντίζει να μας υπενθυμίζει ότι η Τουρκία διεκδικεί τον έλεγχο της Κύπρου, αυτό το λένε από δεκαετία του ’50, μάλιστα είχε πει ο τότε Υπουργός Εξωτερικών ,  ότι “η Κύπρος είναι ένα μαχαίρι στην πλάτη μας, το οποίο πρέπει να το απομακρύνουμε διότι κινδυνεύουμε”. Επομένως μην έχουμε καμία αμφιβολία η Τουρκία διεκδικεί την Κύπρο,  στην καλύτερη περίπτωση για να την “φινλανδοποιήσει” και στη χειρότερη να την κατακτήσει και να την εποικίσει…”

Ο κ.Γιαλλουρίδης επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού και τουρκοποίησης της Κύπρου μέσω της οποίας η Τουρκία θέλει να ελέγξει το Αιγαίο.Το Αιγαίο το οποίο διεκδικεί η Τουρκία να το μοιράσει στη μέση ,δηλαδή ουσιαστικά να πνίξει τον πνεύμονα της Ελλάδας…Γι΄ αυτό η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Κύπρο, για να μπορέσει να είναι σε θέση να προφυλάξει τα ελληνικά συμφέροντα όπως αυτά αναδεικνύονται στο Αιγαίο”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.