«Προς τον Λαό»: Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που λύνει απορίες των πιστών για τον εμβολιασμό!


Δώδεκα ερωταπαντήσεις με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από εκείνους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί

Εγκύκλιος με τίτλο «Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας – Προς το Λαό: Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», την οποία απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σκοπό να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς.

Η εν λόγω εγκύκλιος συνίσταται σε δώδεκα ερωταπαντήσεις με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς. Για παράδειγμα, δίνεται απάντηση στο.. φλέγον ζήτημα εάν ο εμβολισμός προστατεύει από την μετάλλαξη Δέλτα: «Όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή “Δέλτα”».

Αναφορικά, εξάλλου, με την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά τον αρχικό, η απάντηση είναι: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις, επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση».

Δείτε την εγκύκλιο "Προς τον Λαό"... 


 




Σχόλια