Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Αναδρομικά: Αύριο θα δοθούν σε 10.964 συνταξιούχους δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αναδρομικών σε 10.964 συνταξιούχους του δημόσιου

τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 και έχουν άνω των 30 ετών ασφάλιση, σε εφαρμογή του νόμου 4670, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και προβλέπει αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Οι συνταξιούχοι που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία έχουν δει από τον προηγούμενο μήνα τις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ ο μέσος όρος αναδρομικών ανά συνταξιούχο ανέρχεται σε 989 ευρώ.

Αντιθέτως, συνεχίζεται η ταλαιπωρία για περισσότερους συνταξιούχους δύο κατηγοριών. Πρόκειται για:

α) 29.032 περιπτώσεις, όπως απασχολούμενοι συνταξιούχοι, συντάξεις λόγω θανάτου όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019 καθώς και περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν επίσης μετά τον Οκτώβριο του 2019, που τα ποσά θα καταβληθούν στους κληρονόμους τους

β) περισσότερους από 100.000 συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (ν. Κατρούγκαλου), οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.