Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Μπάιντεν : Ανταμοιβή 100 δολάρια για όσους κάνουν το εμβόλιο Covid-19


Σε χρηματικά κίνητρα καταφεύγει η αμερικανική κυβέρνηση για να πείσει περισσότερους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν.

Αν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν είναι στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά σε αυτές των πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να προσφέρουν αμοιβή 100 δολαρίων σε όσους κάνουν το εμβόλιο.

«Το ξέρω ότι είναι άδικο για όλους εσάς που κάνατε ήδη το εμβόλιο» παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο προσέθεσε «αν τα κίνητρα μας βοηθήσουν να νικήσουμε αυτόν τον ιό, πιστεύω ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε.»

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις επιχειρήσεις να ανταμείψουν με άδεια μετ' αποδοχών τους εργαζόμενους που εμβολιάζονται. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιδοτήσει όσες εταιρείες δώσουν άδεια μετ' αποδοχών στους εργαζομένους τους για να εμβολιαστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Στα κίνητρα προστίθενται και τα μέτρα:

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να δηλώνουν αν έχουν εμβολιαστεί.

Αν δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να φοράνε συνεχώς μάσκα, ανεξάρτητα με το πού δουλεύουν και θα πρέπει να κάνουν τεστ μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί με Covid.

Τέλος, δε θα τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν για δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.