Μπάιντεν : Ανταμοιβή 100 δολάρια για όσους κάνουν το εμβόλιο Covid-19


Σε χρηματικά κίνητρα καταφεύγει η αμερικανική κυβέρνηση για να πείσει περισσότερους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν.

Αν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν είναι στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά σε αυτές των πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να προσφέρουν αμοιβή 100 δολαρίων σε όσους κάνουν το εμβόλιο.

«Το ξέρω ότι είναι άδικο για όλους εσάς που κάνατε ήδη το εμβόλιο» παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο προσέθεσε «αν τα κίνητρα μας βοηθήσουν να νικήσουμε αυτόν τον ιό, πιστεύω ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε.»

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις επιχειρήσεις να ανταμείψουν με άδεια μετ' αποδοχών τους εργαζόμενους που εμβολιάζονται. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιδοτήσει όσες εταιρείες δώσουν άδεια μετ' αποδοχών στους εργαζομένους τους για να εμβολιαστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Στα κίνητρα προστίθενται και τα μέτρα:

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να δηλώνουν αν έχουν εμβολιαστεί.

Αν δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να φοράνε συνεχώς μάσκα, ανεξάρτητα με το πού δουλεύουν και θα πρέπει να κάνουν τεστ μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί με Covid.

Τέλος, δε θα τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν για δουλειά.

Σχόλια