ΥΠΕΞ Συρίας: Ο Ερντογάν και η οικογένειά του εμπλέκονται στην κλοπή πετρελαίου μας- Η MIT μετέφερε αέριο σαρίν

Σε συνέντευξη στο τουρκικό τμήμα του  γερμανικού Deutsche Welle, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Μπασάρ Τζαφάρι επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ηγέτη της μαφίας της Τουρκίας, Σεντάτ Πέκερ. 

108 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ 

Ο Τζαφάρι δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση διαθέτει πληροφορίες για τις καταχρήσεις του Ερντογάν. Συνέχισε: «Έχουμε στείλει 108 εμπιστευτικές επιστολές που περιέχουν ακριβείς πληροφορίες, για τη σχέση μεταξύ χιλιάδων τρομοκρατών που έρχονται στη Συρία από την Τουρκία και για ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία με το καθεστώς του Ερντογάν... Οι επιστολές έχουν αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,τον γενικό γραμματέα και υποεπιτροπές για την καταπολέμηση τρομοκρατίας. Θα ήθελα να δηλώσω ότι επιβεβαιώνω ότι είπε ο κ. Sedat Peker. 

Ο BİLAL ERDOĞAN ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ISIS 

"Η δήλωση του Σεντάτ Πέκερ για τη συμμετοχή του καθεστώτος Ερντογάν στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυχείων και σιτηρών είναι αληθινή. Όλοι είδαμε την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας το 2015 και το 2016, ακόμη και από το ISIS, που διοργανώθηκε από τον γιο του Ερντογάν ». 

ΑΕΡΙΟ SARIN ΣΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 

Ο Τζαφάρι αποκάλυψε ότι, ο Heysem al-Kassar, ο οποίος μετέφερε 2 λίτρα αερίου σαρίν από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2013, ήταν σύριος πράκτορας της MIT. Ο Αλ-Κασάρ μετέφερε δύο λίτρα αέριο σαρίν πέρα ​​από τα σύνορα στο Μέτωπο Nusra, όπου πραγματοποίησε επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο σύριων στρατιωτών και πολιτών στην ύπαιθρο του Χαλεπίου. Ο Τζαφάρι τόνισε ότι ο al-Kassar μετέφερε αέριο σαρίν με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αναφέρθηκε ότι ο al-Kassar πέθανε σε ύποπτο τροχαίο ατύχημα στην Konya της Τουρκίας τον Φεβρουάριο του 2021. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Ο Σύριος αξιωματούχος απάντησε στην «πολιτική τουρκοποίησης» που εισήγαγε το τουρκικό κράτος στις κατεχόμενες περιοχές. «Η πολιτική τουρκοποίησης στα βόρεια και βορειοδυτικά του κατεχόμενου συριακού εδάφους που εισήγαγε η Τουρκία, έχει γίνει απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το τουρκικό νόμισμα και τις τουρκικές σημαίες στη Συρία... Έχουν κάνει αλλοιώσεις ονομάτων πλατειών, σχολείων και δρόμων και κατάσχεση της συριακής κλωστοϋφαντουργίας με προώθηση των υλικών στην Τουρκία. "

Σχόλια