Επίθεση drones με εκρηκτικά σε αεροδρόμιο της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας-Τα radar δεν αποκάλυψαν τα drone!!

Δύο εκρήξεις, σε διάστημα πέντε λεπτών, συγκλόνισαν την αεροπορική βάση Τζαμού στην Ινδία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την μονάδα υψηλής ασφάλειας της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) Τζαμού τα μεσάνυχτη της 26-27 Ιουνίου.... Σύμφωνα με πηγές του "India Today", υπάρχει υποψία ότι χρησιμοποιήθηκαν dorone σε χαμηλές πτήσεις για την ρίψη δύο αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED). 

 


Αυτή είναι πιθανώς η πρώτη επιτυχής επίθεση με drone σε οποιαδήποτε στρατιωτική μονάδα της χώρας. Μια ομάδα περιπολίας της IAF είδε τα πυρομαχικά να πέφτουν, ανέφεραν πηγές. Οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν εντός πέντε λεπτών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Η πρώτη έκρηξη ξέσπασε στην οροφή ενός κτηρίου στις 1:37 π.μ., ενώ η δεύτερη στο έδαφος στις 1:42 π.μ. 

Επιβεβαιώνοντας τα περιστατικά έκρηξης, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία έγραψε στο Twitter: "Αναφέρθηκαν δύο εκρήξεις χαμηλής έντασης νωρίς το πρωί της Κυριακής στην βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Τζαμού. Το ένα προκάλεσε μικρές ζημιές στην οροφή ενός κτιρίου, ενώ το άλλο εξερράγη σε ανοιχτό χώρο. Δεν υπήρξε ζημιά σε εξοπλισμό. 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μαζί με πολιτικές υπηρεσίες. " Εν τω μεταξύ, υπάρχει υποψία ότι χρησιμοποιήθηκαν drone για να ρίξουν IED στην τεχνική βάση της μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας του Τζαμού για να προκαλέσουν έκρηξη. Ωστόσο, αυτά τα drone δεν εντοπίστηκαν από τα radar. Κορυφαίες πηγές ασφαλείας ανέφεραν στην Ινδία Σήμερα, "Ένα drone φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει εκρηκτικά. Αυτό δεν ήταν στην περιφέρεια αλλά κοντά στην περιοχή του ελικοδρομίου

Ο πιθανός στόχος των επιθέσεων ήταν τα αεροσκάφη που σταθμεύουν στην περιοχή διασποράς, ανέφεραν. Στο παρελθόν, drones χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν εκρηκτικά ανεπιτυχώς, αλλά και πάλι δεν είχαν εντοπισθεί από τα radar. 

Πηγές ανέφεραν στην Ινδία Σήμερα ότι η Ομάδα ειδικών και υπηρεσίες πληροφοριών, κατευθύνονται προς την μονάδα της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας για να διερευνήσουν το θέμα.

ΥΓ

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ινδία και όχι μόνο μιας και οι επιθέσεις drones τείνουν να γίνουν ρουτίνα...


Την ίδια στιγμή στην ΕΑΒ εδώ και τρία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα καινοτόμο radar (ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ) ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης που αποδεδειγμένα αποκαλύπτει mini drones σε πολύ μικρά ύψη

Το έχουμε το σύστημα και το κοιτάμε...

Σχόλια