Δυο drone "καμικάζι" αναχαιτίσθηκαν πάνω από την αμερικανική βάση Ain al-Asad στο δυτικό Ιράκ...

Μια επίθεση με drones σε βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ απετράπη την Κυριακή, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράκ. Δύο drone καταρρίφθηκαν καθώς προσπάθησαν να στοχεύσουν τη βάση Ain al-Asad στο δυτικό Ιράκ, η οποία χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις ως μέρος των αποστολών του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, ανέφεραν τα μέσα ασφαλείας της ιρακινής κυβέρνησης. Τα drone αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεροπορικής άμυνας στην αεροπορική βάση, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράκ. 

"Το περιστατικό έρχεται δύο ημέρες μετά τη δοκιμή ενός νέου συστήματος αεράμυνας στη βάση". Η επίθεση έρχεται μόνο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του διεθνούς συνασπισμού ότι, ένας πύραυλος έπεσε στο Camp Victoria, δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, το οποίο φιλοξενεί επίσης αμερικανικές δυνάμεις. 

Εκπρόσωπος του συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας Συνταγματάρχης Wayne Marotto είπε στο Twitter ότι, ο πύραυλος δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημιές. "Κάθε επίθεση εναντίον της ιρακινής κυβέρνησης, της περιοχής του Κουρδιστάν και του συνασπισμού υπονομεύει την εξουσία των ιρακινών θεσμών, το κράτος δικαίου και την ιρακινή εθνική κυριαρχία", είπε. Η βάση του Ain al-Assad στοχοποιήθηκε από το Σώμα της Φρουράς της Επανάστασης του Ιράν ημέρες μετά τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Η αεροπορική βάση χτυπήθηκε επίσης τον περασμένο μήνα

Σχόλια