Οι Ρώσοι προειδοποιούν την Τουρκία για πόλεμο – Μετά την λυκοφιλία, έρχεται η ρωσοτουρκική σύρραξη


Η Τουρκία σκοπεύει να απορροφήσει μέρος του εδάφους της Συρίας και να διακηρύξει την κυριαρχία της επί της βόρειας Συρίας.
Αυτό είναι γνωστό Τουρκία δεν το έχει κρύψει, γι’ αυτό και μεθοδικά έχει προβεί σε αντικατάσταση πληθυσμού προκειμένου να εκδιώξει όλο το κουρδικό και συριακό στοιχείο από την περιοχή και να το αντικαταστήσει με ισλαμιστές τρομοκράτες και Τουρκμένους εποίκους.

Αυτό το γνωρίζουν φυσικά και οι ρώσοι. Οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει χειρουργικά χτυπήματα στην περιοχή ενισχύοντας τις δυνάμεις του συριακού στρατού κατά την διάρκεια επιθέσεων σε ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά και τουρκικές δυνάμεις. Αυτός είναι ο λόγος που οι τούρκοι έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στην Βόρεια Συρία.

Όταν λοιπόν η ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του υπουργείου εθνικής άμυνας της Ρωσίας προειδοποιεί την Τουρκία ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δηλαδή εάν τολμήσει να προσαρτήσει συριακά εδάφη, τότε η απάντηση της Ρωσίας θα είναι στρατιωτική, καταλαβαίνουμε πως έχουμε ευθεία προειδοποίηση της Ρωσίας προς την Τουρκία. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί το άλλο σενάριο που θέλει τον Ερντογάν να γίνει υποτακτικός του Μπάιντεν προκειμένου να αποσπάσει την στήριξη του και για να εισβάλει στην Συρία, όπως εισέβαλε στην Κύπρο δημιουργώντας τουρκική κατοχή σε ένα κυρίαρχο κράτος, τότε ο ρωσοτουρκικός πόλεμος πρέπει να θεωρείται βέβαιος.

Τα βόρεια και βορειοδυτικά μέρη της Συρίας ενδέχεται σύντομα να καταληφθούν από τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με το Σύστημα Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας, στο εγγύς μέλλον, η Άγκυρα σκοπεύει να εδραιώσει την κυριαρχία της σε ολόκληρο το βορειοδυτικό και τμήμα του βόρειου εδάφους της Συρίας, παραβιάζοντας ανοιχτά τις συμφωνίες με τη Μόσχα.

Η περιοχή που θέλει να καταλάβει η Τουρκία Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρέσχε το Συριακό Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας, αυτή τη στιγμή, ο τουρκικός στρατός αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της  Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, αντικαθιστώντας ενεργά  όλα τα συριακά έγγραφα με τουρκικά, ενώ αυτό δεν αφορά μόνο την αντικατάσταση εγγράφων, αλλά και τη δημιουργία τοπικών αρχών, πράγμα που δείχνει ότι η προσάρτηση μέρους της αραβικής δημοκρατίας στην Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες της Άγκυρας παραβιάζουν άμεσα τις υφιστάμενες συμφωνίες με τη Μόσχα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην έναρξη μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης από ρωσικές και συριακές δυνάμεις, ειδικά επειδή οι υπάρχουσες συμφωνίες δεν εκπληρώνονται εντελώς από τοπικούς ριζοσπάστες και τζιχαντιστές .

«Ο Ερντογάν σίγουρα προσπαθεί να αναζωογονήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο, η Άγκυρα δεν καταλαβαίνει ότι οι τρέχουσες ενέργειες της Τουρκίας θα κατασταλούν αδίστακτα από τη Ρωσία», τονίζει ο ειδικός.

Πρέπει να σημειωθεί, τονίζει το ρωσικό Avia,  ότι πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ήταν η Τουρκία που μίλησε για την κατάπαυση του πυρός, η οποία υπέστη πολύ σοβαρές απώλειες στην περιοχή, επιπλέον, η Ρωσία δεν παρενέβη στην κατάσταση, ασχολούμενη αποκλειστικά με τους τζιχαντιστές.

Μετάφραση του ρωσικού άρθρου: The Hellenic Information Team

Σχόλια