Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης κατηγορεί την Τουρκία για «παραβίαση» της κυριαρχίας της Λιβύης

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Ahmed Al-Mismari, χαρακτήρισε την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ως παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βεγγάζη, ο Αλ Μισμάρι επέκρινε έντονα την επίσκεψη του Ακάρ στην Τρίπολη, καθώς ο Υπουργός Άμυνας «προσγειώθηκε στη Λιβύη χωρίς συντονισμό με τη Λιβυκή πλευρά». «Αυτό είναι έγκλημα. Όλοι οι Λιβυκοί στρατιώτες έχουν απομακρυνθεί από τη βάση της Μίτιγκα, η οποία ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές δυνάμεις », δήλωσε ο Αλ Μισμάρι. 

Ο εκπρόσωπος του LNA κατήγγειλε επίσης τη σιωπή του Προεδρικού Συμβουλίου, της προσωρινής κυβέρνησης, της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών ακτιβιστών από αυτό το «αυθαίρετο» τουρκικό μέτρο. Πρόσθεσε ότι ο LNA «αγωνίζεται για την ειρήνη και έχει δεσμευτεί να διεξάγει έγκαιρες εκλογές». Το Σάββατο, μια τουρκική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου προσγειώθηκε στη Λιβύη σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, σύμφωνα με επίσημη δήλωση το Σάββατο. 

Η δήλωση, που εκδόθηκε από το Τμήμα Επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και περιελάμβανε τον υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar, Υπουργό Εσωτερικών. Suleyman Soylu, Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Yasar Guler, επικεφαλή πληροφοριών Hakan Fidan, Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun και τον προεδρικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλ Μισμάρι χαρακτήρισε την τουρκική παρουσία στη Λιβύη ως «κατοχή», καλώντας την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της και τους συνδεδεμένους μισθοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.