Η Τουρκία απειλεί την Ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρώπης με επίσημη ανακοίνωση

Ιστορικός εκβιασμός της Τουρκίας στην ευρωπαΐκή ένωση. Εάν γίνει ανεκτός, τότε δεν υπάρχει λόγος να ελπίζουμε σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για οποιοδήποτε θέμα.
Η Τουρκία θεωρεί ότι η ΕΕ καθυστερεί την εφαρμογή της θετικής ατζέντας ως κατάχρηση 1 ή 2 κρατών μελών από την ένταξή τους στην ΕΕ, λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εννοώντας φυσικά την Ελλάδα και την Κύπρο σε μια ανατριχιαστική ανακοίνωση. Η οποία μάλιστα στρέφεται ευθέως κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της Ευρώπης, αφού προειδοποιεί ότι το ευρωπαικό πακέτο των 3,5 δις προς την Τουρκία είναι «απαραίτητο για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας της ΕΕ»!

Μιλάμε για το ευρωπαϊκό πακέτο που η Τουρκία απαιτεί να λάβει άμεσα δήθεν για την διαχείριση του προσφυγικού. Για ακόμα μια φορά καθίσταται ξεκάθαρο ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος εκβιαστής, ένα κράτος – δουλέμπορος που χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως μοχλό εκβιασμού αλλά και απειλής κατά της Ευρώπης.

Η Ευρώπη θα πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσει αν θα ανέχεται την Τουρκία να λειτουργεί ως συνεχής απειλή κατά της Ευρώπης, η εάν θα αποφασίσει επιτέλους να ενεργοποιήσει το σύμφωνο κοινής άμυνας προκειμένου να αποδείξει ότι υφίσταται ως ένωση.

Σχόλια