Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Μπορεί ο πρωθυπουργός να κινείται με βάση φήμες...ότι κάποιος υπουργός λειτουργεί ως ουσιαστικός σύμβουλος επενδύσεων επιχειρηματικού ομίλου;

Το νόμιμο και «ηθικό» της περιόδου Βουλγαράκη πλήγωσε βαθιά την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, επιβεβαιώνοντας την αρχή ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα πέφτουν εκ των έσω και όχι επειδή η αντιπολίτευση ασκεί ουσιαστική πίεση. Κάτι απολύτως λογικό σε ένα σύστημα που ο πρωθυπουργός είναι εκ των πραγμάτων ο απόλυτος άρχοντας. Αυτά τα φαινόμενα νεποτισμού πρέπει να αποφεύγει η κάθε κυβέρνηση αν θέλει να μην φθαρεί γρήγορα…

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτά τα φαινόμενα. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα ανεχόταν καταστάσεις που θα αμαύρωναν την εικόνα μιας κυβέρνησης που μέχρι σήμερα ξεχωρίζει για την πολιτική της δράση και όχι για την παραπολιτική δράση των μελών της.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να κινείται με βάση φήμες; Ακόμη κι αν οι φήμες αυτές υποστηρίζουν -για παράδειγμα- ότι κάποιος υπουργός λειτουργεί ως ουσιαστικός σύμβουλος επενδύσεων κάποιου επιχειρηματικού ομίλου; Η απάντηση είναι ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει μια καλή εικόνα επειδή ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για τα του οίκου του. Άλλωστε, οτιδήποτε καλό ή κακό καταλήγει στον ίδιον.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι μια μικρή υποχώρηση σε θέματα αρχών μπορεί αύριο να ερμηνευτεί με τρόπο που να είναι επιζήμιος για την κυβέρνησή του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία από τις καλύτερες που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν θα μπορούσε διαφορετικά να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες και πρωτόγνωρες κρίσεις, όπως τα Ελληνοτουρκικά και η Πανδημία.

Και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει στο εξωτερικό επειδή υπάρχει μία αξιόπιστη και εργατική κυβέρνηση στην Αθήνα. Ποιος θα θελήσει, άραγε, να διαρρήξει αυτή την εικόνα και για ποιον λόγο; Ποιος μεγάλος επιχειρηματίας αξίζει μια τέτοια θυσία; Κι εν πάση περιπτώσει, δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να είναι πολιτικός. Αν έχει κλίση μπορεί να συνεχίσει την ζωή και ως σύμβουλος επενδύσεων, προσφέροντας, ίσως, περισσότερα με αυτό τον τρόπο στην πατρίδα του!

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.