Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Κόντρα Λονδίνου–Μόσχας: Η Ρωσία υποστηρίζει πως βρετανικό πλοίο παραβίασε τα σύνορα της


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα υποστηρίζει πως πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον ακόλουθο της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου για αμυντικά ζητήματα.

Όμως την ίδια ώρα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στο twitter πως κανένα πλοίο του βασιλικού ναυτικού δεν δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά. Ακόμη πρόσθεσε πως η διέλευση του πλοίου συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ανοίγοντας τις εργασίες τις 9ης Διάσκεψης Ασφαλείας της Μόσχας, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας τους με την Βορειοατλαντική Συμμαχία.Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποστήριξε πως παρά τα μεμονωμένα θετικά μηνύματα, η γεωπολιτική αναταραχή συνεχίζεται, όπως και «η διάβρωση του διεθνούς δικαίου».

«Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την συνεχή ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Είναι γεγονός ότι η Συμμαχία αρνείται να εξετάσει τις προτάσεις μας που στόχο έχουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την αποφυγή απρόβλεπτων επικίνδυνων συμβάντων. Ελπίζουμε πως τελικά θα επικρατήσουν η κοινή λογική και η επιθυμία να αναπτύξουμε εποικοδομητικές σχέσεις» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.