Ευθεία επίθεση του Νίκου Δένδια κατά της Γερμανίας!

Ολική επαναφορά του Νίκου Δένδια στην αρχική του σκληρή γραμμή έναντι της Τουρκίας, με την διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά επιτίθεται ευθέως και στην Γερμανία...

Στην παρουσία του 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», στην Πάτρα, ο Δένδιας επανέφερε την γραμμή του κυριαρχικού δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υπαναχώρηση στο παραμικρό από την εθνική γραμμή.

Μάλιστα αναφερόμενος στην Κύπρο, μίλησε ξεκάθαρα για πρόβλημα εισβολής και κατοχής από πλευράς της Τουρκίας, η οποία «βρίσκεται εν αδίκω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η επίθεση του Έλληνα υπουργού εξωτερικών στην Γερμανία, η οποία γίνεται για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Ο Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Γερμανία και εξέφρασε μάλιστα την δυσαρέσκειά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η ευρωπαΐκή χώρα διοργανώνει σύσκεψη για την Λιβύη, χωρίς να καλεί την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συνορεύει με την Λιβύη και θα έπρεπε απαραίτητα να συμμετέχει. Επίσης η Ελλάδα είναι αυτή που απειλείται από τα τεκταινόμενα στην Λιβύη, διότι το παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας, συνιστά ευθεία απειλή κατά της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και όχι απλά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία εμμένοντας σε μια τακτική δε μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα δημοσιεύματα του Σπίγκελ που θα αποδομούν για ακόμα μια φορά τον Έλληνα υπουργού εξωτερικών.

Σχόλια