Λέσβος: Όχι μία αλλά δύο ήταν τελικά οι παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού από τουρκικές ακταιωρούς (Βίντεο)

Πέραν του γνωστού λοιπόν περιστατικού που ανακοινώθηκε την Κυριακή 13/6/2021 από το Λιμενικό Σώμα, στις 8 το πρωί του Σαββάτου,τουρκικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, νότια της Λέσβου

Δύο ήταν τελικά τα περιστατικά παρενοχλήσεων ελληνικών σκαφών του λιμενικού σώματος από τουρκικά σκάφη μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

Το άγνωστο περιστατικό

Πέραν του γνωστού λοιπόν περιστατικού που ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, στις 8 το πρωί του Σαββάτου, τουρκικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, νότια της Λέσβου. Η Τουρκική ακταιωρός, παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ για λίγη ώρα είχε παράλληλη πορεία με το ελληνικό σκάφος. Τελικά, σύμφωνα με το OPEN το τουρκικό σκάφος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό της Κυριακής

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο... 

 Την είδηση ανέβασε και η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"....


Το άρθρο είχε τίτλο "Λέσβος: Παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού από τουρκικές ακταιωρούς"-Δύο περιστατικά κατεγράφησαν τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής

Σχόλια