Ενίσχυση στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου

Ο αντιστράτηγος Μοχάμεντ Ζάκι, Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Υπουργός Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής, συναντήθηκε με τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, Διοικητή της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς και την συνοδευτική του αντιπροσωπεία, ο οποίος επισκέπτεται την Αίγυπτο σε επίσημη επίσκεψη αρκετών ημερών, σημειώνει η αιγυπτιακή Youm 7.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και του αντίκτυπου τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο φιλικών χωρών.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε την υπερηφάνεια του για τις σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης που συνδέουν τις αιγυπτιακές και κυπριακές ένοπλες δυνάμεις σε διάφορους τομείς, ιδίως την άμυνα και την ασφάλεια, και τόνισε τη σημασία του συντονισμού των προσπαθειών και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής για τον διοικητή της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, συνοδευόμενη από τον αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ, Αρχηγό Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Άμυνας, και η στρατιωτική μουσική έπαιξε τους εθνικούς ύμνους και των δύο χωρών.

 Συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, και στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα αρχεία και θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των διακεκριμένων σχέσεων μεταξύ των αιγυπτιακών και των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

 Από την πλευρά του, ο διοικητής της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς επαίνεσε τις ισχυρές σχέσεις φιλίας και τον κοινό συντονισμό, τονίζοντας την επιθυμία των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων να υποστηρίξουν νέους ορίζοντες στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν διάφοροι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο πρέσβης του Κυπριακού Κράτους και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Κύπρο, στο Κάιρο.

https://www.echedoros-a.gr

Σχόλια