Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Καλό κλίμα με απειλές περί τουρκικής κυριαρχίας στα Βαρώσια δεν υπάρχει...

Η Επιστροφή των Βαρωσίων στην ελληνική πλευρά αποκλείεται, κραυγάζουν τα φερέφωνα του Ερντογάν στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)’ και των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε μεταξύ άλλων προκλητικών στο περιθώριο του Φόρουμ της Αττάλειας, ο παράνομος «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων Ταχσίν Ερτουγρουλόγλου.

«Ο ΟΗΕ πρέπει να το δει πολύ ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πλέον κοινό έδαφος», ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι η Τζέιν Χολ Λούτε, ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, να το επισημάνει στην έκθεσή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Ερτουγρουλόγλου, είπε ότι όσο η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζεται ως «κράτος» και η τουρκική πλευρά ως «κοινωνία», δεν θα υπάρχει κοινό έδαφος για την έναρξη οποιασδήποτε διαπραγματευτικής διαδικασίας.

«Όσο συνεχίζουν να αναγνωρίζονται ως Κυπριακή Δημοκρατία, δεν προβλέπουν ποτέ διαμοιρασμό εξουσίας με τους Τουρκοκύπριους …», είπε, υποστηρίζοντας ότι σε τέτοιες συνθήκες, «κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να καθίσει μαζί μας και να δημιουργηθεί νέα εταιρική σχέση με καλή πίστη. Είναι αφελές να περιμένουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν οι καλύτερες σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά το Κυπριακό, ο Τουρκοκύπριος είπε ότι αμφιβάλλει πως η Ελλάδα θα προσεγγίσει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους «ειλικρινά» για βελτίωση των σχέσεων.

Δεν έλειψε και η επίθεση στην ΕΕ: «Για εμάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια αμερόληπτη οργάνωση. Έχασε την ουδέτερη στάση της όταν έκανε την ελληνοκυπριακή πλευρά μέλος της, παραβιάζοντας τους δικούς της νόμους και τους όρους ένταξης. Είναι [ΕΕ] μια από τις πλευρές του προβλήματος, μια πλευρά εναντίον μας. Επομένως, δεν έχουμε προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ερτουγρουλόγλου είπε προκλητικά ότι το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων δεν… επηρεάζει τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας των πρώην ιδιοκτητών και όλες οι διαφορές θα επιλυθούν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους!

Η πόλη, η οποία έχει κλείσει για σχεδόν 50 χρόνια, «χρειάζεται υποδομή για να μετατραπεί σε μια πλήρως βιώσιμη πόλη», είπε.

«Τα Βαρώσια θα μετατραπούν σε ζωντανή πόλη υπό τουρκική κυριαρχία. Με άλλα λόγια, η επιστροφή τους στην ελληνική πλευρά αποκλείεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.