Ενοχλεί –και ποιους- εντός και εκτός Μαξίμου ο Νίκος Δένδιας;


Ο απευθείας δίαυλος κορυφής που έχει ανοίξει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα, προκαλεί ουκ ολίγες συζητήσεις και ερωτηματικά.
Όπως αποκάλυψε ο τούρκος πρόεδρος –στην Ελλάδα δεν ενημερώθηκαν καν τα κόμματα, παρότι το Κίνημα Αλλαγής το έχει ζητήσει- Ιμπραχίμ Καλίν και Ελένη Σουρανή θα αποτελούν το πρώτο επίπεδο της απευθείας «ανοιχτής γραμμής» Αθήνας-Άγκυρας, ενώ εν συνεχεία οι Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλούν απευθείας.

Το ερώτημα είναι ο ρόλος που θα έχει ο Νίκος Δένδιας στο νέο σκηνικό που δημιουργείται, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν πως του επιφυλάσσεται «ρόλος Τσαβούσογλου», υποβαθμισμένος δηλαδή ρόλος, καθώς στην Άγκυρα την εξωτερική πολιτική την χαράσσει και την ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν –και όσοι την ασκούν και μικρά περιθώρια έχουν και αναλώσιμοι είναι.

Ο Νίκος Δένδιας, ωστόσο, έχει αποδείξει πως δεν χωράει σε «κοστούμι Τσαβούσογλου». Ο υπογράφων και η στήλη, μάλιστα, αμέσως μετά την πολυσυζητημένη πλέον συνέντευξη των δυο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα, πρώτοι υποστήριξαν πως στη Νέα Δημοκρατία «γεννήθηκε δελφίνος».

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά μέσα πως ο Δένδιας δεν είναι αναντικατάστατος στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και αιχμές για σκάνδαλα. Κάποια από τα δημοσιεύματα αυτά, μάλιστα, αποδίδονται ευθέως σε πρόσωπα του Μαξίμου, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το αν υπάρχει φωτιά εκεί που υπάρχει καπνός.

Αν θα υπάρξει ή όχι συνέχεια θα το μάθουμε προσεχώς. Προς το παρόν, ο υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να ασχολείται αποκλειστικά με τον τομέα ευθύνης του, ενισχύοντας το πολιτικό κεφάλαιο που έχει συσσωρεύσει στα δυο χρόνια που βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

ieidiseis.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.