Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Η τουρκία παραβίασε συμφωνία με τη Ρωσία και βομβάρδισε δυνάμεις του συριακού στρατού...

Σύμφωνα με Ρωσικό δημοσίευμα η Άγκυρα παραβίασε τις συμφωνίες με τη Ρωσία και προκάλεσε πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις καθώς και με βολές του πυροβολικού στις δυνάμεις του συριακού στρατού. 

Ολόκληρη η πρώτη γραμμή στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ χτυπήθηκε και, σύμφωνα με την Τουρκία, οι απεργίες αποτελούν απάντηση στο βομβαρδισμό ενός τουρκικού στρατιωτικού σταθμού, αν και ο τουρκικός στρατός δεν έχει αναφέρει κανένα γεγονός.

Σύμφωνα με στοιχεία  των συριακών στρατιωτικών πηγών, το τουρκικό πυροβολικό, με την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων, προέβη σε σφοδρές επιθέσεις εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε μια τεράστια περιοχή του μετώπου από το Χαν Σεϊχούν έως το Σερακίμπ.

Όπως αναφέρει  το Aviapro, είναι γνωστό ότι πολλές θέσεις του συριακού στρατού υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ωστόσο, ο συριακός στρατός δεν κλιμακώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός επιτίθεται στις οχυρώσεις που δημιουργήθηκαν από τον τουρκικό στρατό, ωστόσο, μόνο όταν καταλαμβάνονται από τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Είναι πιθανό οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων να είναι μια απάντηση στον βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας μαχητικών θέσεων από την αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και εάν η Άγκυρα συνεχίσει να κλιμακώνει την κατάσταση, είναι προφανές ότι η Μόσχα θα χρειαστεί και πάλι να παρέμβει στη σύγκρουση.

Ωστόσο, αυτή θα γίνει με επίθεση σε θέσεις που ελέγχονται από παράνομες ένοπλες ομάδες.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.