Όταν με λογοπαίγνια...η εγκληματικότητα βαφτίζεται εγκληματοφοβία (βίντεο)

Την εκτίμηση ότι η εγκληματικότητα στη χώρα μας δεν έχει αυξηθεί, αλλά αντίθετα έχει μειωθεί εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Ξαναλέω. Αύξηση δεν υπάρχει» και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση . Από 10 έως 40%. Στην Αθήνα και στην Επικράτεια. Θα καταθέσω τα σχετικά στοιχεία».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι «στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει , όσο κι αν ανησυχεί είναι μοναδικό. Φυσικά τους δράστες τους ψάχνουμε, με σύστημα και με πείσμα. Αλλά δεν μιλάμε γι αυτό. Άρα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας».

Πάντως είναι ξεκαθάρισμα , δεν είναι γενικό φαινόμενο δεν αφορά περιουσία και ζωή του μέσου πολίτη. Συμπέρασμα. Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα»

 

Σχόλια