Ντόρα Μπακογιάννη : "Αποδεικνύεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων είναι το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής..." (βίντεο)

Απόσπασμα από την επική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου αποκάλυπτε το σκάνδαλο με την παράνομη δανειοδότηση των (τότε) κομμάτων εξουσίας.

Και είχε απόλυτο δίκιο, διότι τα δάνεια κομμάτων παραμένουν μία μόλυνση για την δημοκρατία, μία πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος.
Από τότε βέβαια έως σήμερα, κυρίως υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ χρέους κόμματος, τα νούμερα έχουν τριπλασιαστεί. Αλλά η κυρία Μπακογιάννη δεν έκανε κάποια νέα παρέμβαση επί του θέματος.

19/12/2011 (Ντόρα Μπακογιάννη, Ανεξάρτητος βουλευτής ΔΗΣΥ)

«Τα κόμματα χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 244, 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί χρωστούν 235 εκατομμύρια ευρώ. Ως εγγύηση έχουν δώσει την επιχορήγηση που ελπίζουν πως θα πάρουν με βάση τους ψήφους που ελπίζουν πως θα πάρουν την ώρα που όπως όλοι γνωρίζουμε ο δικομματισμός έχει πεθάνει».

«Είναι προφανές πως για να αποπληρώσουν τα κόμματα ως το 2022 θα πρέπει να χρησιμοποιούν απολύτως τίποτα από τις χρηματοδοτήσεις», συμπληρώνει για να καταλήξει:

«Αποδεικνύεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων είναι το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής, όταν οι διορισμένες διοικήσεις των κρατικών τραπεζών δανείζουν τις ηγεσίες των κομμάτων που τους διορίζουν σε βάρος των μετόχων και των φορολογούμενων»

Δείτε το βίντεο

 

Σχόλια